Zalivanje Phalaenopsis - hitro!
Sajenje, presajanje, gnojenje, redno zalivanje - vsa ta prizadevanja ponavadi prinese užitek navdušeno cvetličar. Vendar, če je število rastlin v stanovanju presega vse razumne meje, kot je veselje občestva z zelenimi hišnih ljubljenčkov se postopno zmanjšujejo.
Ni minilo ta kelih, in jaz. Ko se je število mojih najljubših orhideja, Phalaenopsis, odobreno za 20, njihova zalivanje tradicionalna metoda (namakanje v bazenih z vodo) začel zasede veliko več časa, kot sem lahko privoščijo, in se spremenila v pravo mučenje ...
Spomnimo se, kot je to običajno za zalivanje orhideje:
- Rastline se odstranijo iz okenske police in povleči na bazenu s toplo malo vode;
- lonci odpadki potopljene v vodo, izvajajo svoja junaška prizadevanja, da se potopi;
- Podlaga skuša iti na dolgo potovanje z živijo v njem Phalaenopsis;
- pol ure kasneje združila odvečno vodo, vse rože vrnili za stalno prebivanje;
- obrisati številne luže levo po namakanju ...
Veliko število obratov, v kombinaciji s pomanjkanjem prostega časa in moj nestrpni naravi enako pogoste peresushke teh orhidej. Ti so, na splošno, ne posebej pritožil, vendar je razcvetela občasno in redno zasushivat pripravljeni cvet brsti.
V naslednjem zalivanje, spotikanja nad psa in polil svoje dobre poltaza vodo, sem ugotovil, da več ne more nadaljevati - orhideje za mano in sem za njih?!
In potem moje oči padel na kup loncev, kupil pred kratkim na neki prodaji in pylivshihsya na polici za več let. Odločitev je prišel hitro ...
Od takrat je moja Phalaenopsis nimajo težav s cvetenjem. Daj v lonec, ki jih več ne zapustijo svoje okenske police in ne trpijo žeje in zalivanje vsak obrat me ne traja več kot pet sekund!
Zdaj vodi moje orhideje vsakih 5-10 dni, standard pot traja približno 100 ml. Voda ne izlijem od loncev, da pokriva dno njena približno 1-1,5 cm in počasi prežema vlažnost substrata. Sphagnum, vključena v sestavek, deluje kot stenj, oskrba z vodo v zgornje plasti skorje in rastlinskih korenin.
Potem se lahko na primer vode za namakanje ostanejo v lončkih 3-4 dni (odvisno od količine napolnjena tekočine in temperaturo okolice). Kot lahko vidite, korenine se absolutno ne vpliva, da je v vodi za precej dolgo časa.
Video: Prvi koraki po sajenju orhideje! Prvi zalivanje!
Rad bi vas opozoril na dejstvo, da je v takem zalivanje zelo pomembno, da se zagotovi zelo dobro prezračevanje koreninskega sistema. Kako sem lahko rešili ta problem?
- Vse moje Phalaenopsis po nakupu je bila v celoti zamenjati substrat. Namesto gnilobe, ki je sestavljen iz šote, žagovine, penasto gumo, gnilo lubje listavcev, in nekaterih drugih sestavin rastlinskih prepričljiva prejetih kosov borovega lubja z malo mah-šotni mah. tj v primerjavi s trgovino moj substrat manj vlagoemok zato izsuši veliko hitreje.
- Moje rastline so posajene v posebnih lončkih - so pregledni in imajo noge. Stene teh loncev se skozi korenine Glede potreben za fotosinteze orhideje tega procesa in noge zagotavlja dotok zraka do korenin razporejene na dnu.
- V stenah žarečih lonci izvijač naredili veliko število lukenj dostojno premer za boljše kroženje zraka. (Slika 1)
- Za dobro prezračevanje Pomembno je tudi, da je premer lončkov, v katerih so postavljeni orhideje vsaj 3 cm večji od premera njegovega lonec. Ta pogoj bo zagotovilo dostop svetlobe do korenin. (Slika 2)
Lubje lončkih pol blizu šotni mah plast. Mokro pa pomaga ohraniti vlago falenopsisa- sušenje po zgornjih korenin, ki je postala neke vrste "pokrov" in, spet, zmanjšuje izhlapevanje. (Slika 3)
fotografija 1 | fotografija 2 | fotografija 3 |
Če nimate ustrezne velikosti loncev, bo problem pomaga rešiti globoke pladnje. Vendar pa ta možnost ima določene slabosti v primerjavi z "kashposhnym":
- Če ste zamudili, in nalijemo vodo v lonec malo več kot on lahko sprejme palete, je treba obrisati polico;
- od karter voda izhlapi veliko hitreje kot iz loncev;
- V poletnih lončkih bo stena zaščito korenin pred sončnimi žarki in zaščito pred pregrevanjem in v zimskem času - bo rešil pred mrazom osnutkov.
Pomembno je, da: pozimi na hladnem okensko polico, kot namakanje je nujno ni potrebno, ampak ... vsi vemo, da na splošno ne sme vsebovati Phalaenopsis na hladnih oknih ... Ne pozabite, da je za večino hibridi temperaturi 16 ° C je že kritična!
Želim si, da bodo vaše rastline prinese samo veselje! Enostaven in uživajte zalivanje!
Video: Zalivanje orhidej, ko so mnogi
16.01.2012
© HomeFlowers.ru. Vse pravice pridržane. Ponatis in vsaka sprememba tega materiala brez predhodnega pisnega dovoljenja mestu prepovedano!
- Phalaenopsis in pafiopedilyum, želim deliti
- Foto Phalaenopsis orhideja - cvet ali metulj?
- Cvetenja Phalaenopsis
- Kako množiti Phalaenopsis orhideja
- Skrb za Phalaenopsis
- Forum ima Phalaenopsis rastline
- Kako je presaditev Phalaenopsis orhideja po nakupu
- Kako je presaditev Phalaenopsis
- Orchid izmenjujejo izkušnje
- Orhideja Phalaenopsis 2 dvojni
- Phalaenopsis orhideja
- Phalaenopsis - orhideja za začetnike
- Kako rastejo Phalaenopsis
- Zalivanje orhidej Phalaenopsis