ProSadGuru.com

Sivka: opis, reprodukcija, skrb, uporaba, foto, razred

9738399915730f640f20ef5.91914113

Vsakič, ko boste poslušali znane pesmi, sem poskušal predstaviti te nenavadne rože. Pred 6-7 leti sem videl v neki izdaja fotografijo skrivnostnega obrata in je bil malo razočaran - nezahtevne trava s sivo-zelenih poganjkov. Toda pravi znanec se je zgodilo pred 4 leti, ko ga je kupil in sejejo svoje seme. Tal za setev je luč, je dodal pesek in polil fungicid. Skleda pridelek zavite v plastično vrečko in dani na mesec v hladilniku (temp + 1-5 stopinj.) Na stratifikacijo.

Marca se je preselil v skledo na okensko polico, in čez nekaj časa prvi poganjki začeli pojavljati zelo neenakomerno. Ko je zrasla (do 2-3 parov pravih listov), ​​jih sadike v lončkih za 5-6 kosov. Raztegne pokopati Kotiledeni. Potem se je, da sem odprl in, verjetno, glavna skrivnost sivke - okus, ki sem ga ujel, ko presajanje sadik.

Nad 5-6th par pravih listov prischipnula konico za oblikovanje grm. Z nastopom toplote drobtin off moj balkon.

sivka

V sredini poletja je opravil sadike v lončkih več. V prihodnosti se ta postopek izvede nekajkrat, saj pomaga rastline za zbiranje vegetativno maso in lažje premakniti prvo zimo. Toda počakajte, dokler se korenine opletut lončeno grudo! Majhne grmi lahko posadili sredi poletja na vrtu navzgor, Kapaciteta ali stalno mesto. Ampak nimam vrta, in sem se naselili na balkon sivke.

In zdaj o zahtevah, da je to lepa Francozinja prepričani, da zagotovi.

Pochva.Obyazatelno mora biti svetloba, krhka, z nevtralno reakcijo. Primerna vulgaris, ni močno oplojeno vrt ali Ogorodnaya dopolnjen z 1 / 4-1 / 3 urah. Peskom. Rastlina ne prenaša presežek gnojil in ekološko svežega! To zahteva dobro drenažo in mesto v vrtu brez vode stagnacije.

sivka

Lokacija. Zelo sončno! Tudi sivka stran senca ne bo dopuščala! In tako blizu njenih zaželeno sosednjih visokih obratih. Če je rastlina, da se počutijo vsaj malo pomanjkanje sonca, se bo odražalo na listih - da bo sivo-zeleno. Sonce spremeni v nekaj očarljivo, kot srebro.

Tudi na moj balkon, ki je obrnjen na jug, sivka počuti zelo udobno. Ko sem jo odložil sadike prvič, se res hitro otroci spremenili v srebrni grmovje in celo pojavil v konico avgusta s cvetjem! Bilo je čudovito darilo! Sivka iz semen že v drugem letu redno cveti.

Care. Če ustvariti prijetno okolje, da je preveč težav, da ne poda. Zalivanje sivke ne potrebuje, saj je zelo dobro prenaša sušo. Gnojenje ni potrebno, da se vključijo, doma pa raste na revnih ( "pusto") tla. Po cvetenju mlade rastline je potrebno (pri odraslih - po možnosti), da bi prekinil blede spikelets ne izgubljati moč na tvorbo semen. Spomladi, prestregla grm, in takoj po cvetenju, nato pa jo poravnajte.

sivka

Lavender dejstvo - trajnica. Kako obdržati na balkonu - se sprašujem vas vprašanje - kaj storiti z njim v zimskem času? Odgovor je preprost: pristanišče! Zima je muhasta: Torbice in odtaja in zmrzali do -25 stopinj. Toda v četrtem letniku zime na balkon sivke in cvetijo vsako leto. Ko je temperatura nižja ponoči na 0 °., Teraso stene dimnika direktno na betonsko debeline pene pločevine 3 cm. Bili so dobro čaka lončke z rastlinami.

Razmik med čepom in zmečkan časopisih poleg vseh zavetno v 5-6 plasti netkanega materiala. Temeljito so spodbujali "odejo" na robovih. Na vrhu, da v primeru odjuge in taljenje prepojen z vodo, ki zajema gradivo, risal iz debel film, vendar ne spravite v, saj rastline potrebujejo za dihanje. Pri temperaturi nad 0 stopinj, stanje kontrolnih rastlin zaliti in hladno (ne ogreje!) Vode, če je potrebno. Opisuje vzmet pri temperaturi + 1 + 3 ° C. To je moj zime sivka ni prvo leto.

Če je mogoče, je mogoče za zimske lončke z sivke prikopat na vrtu. Na vrtu za zimo so grmi pokrita z žagovino ali smrekovimi tacami.

Na sivke nikoli napadli škodljivci. Eterična olja, ki ga izločajo odganjanje škodljivcev z vrtnicami. Če imate sončni balkon ali vrt, se prepričajte, da se prijavite za skromno in prefinjeno Francozinja. To vas bo prosim!

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný
© 2022 ProSadGuru.com