V kraljestvu mahov
Video: Sobne rastline / Kaj Problem nastane pri nakupu rastlin v trgovini?
Vsebina
Zadnja pomlad, sem govoril o teh čudovitih "slike", ki jih sprejme na naravo s pomočjo mahovi in lišaji - tukaj. No, danes, v času rednega sprehod z Alenko smo spet udaril resnično kraljestvo mahovi.
Video: Oddelek za širjenje Moss družino. Strukturne značilnosti življenja, vrednost mhov.AVI
Sneg še vedno prihajajo, in zelenja vas kliče in privlači močnejši magnet :)) Na žalost nisem močan v teh vrstah vegetacije, tako da sem lahko samo uživajo svoje lepote, fotografiranje in delite svoje izkušnje. Hvaležen vam bom, če kdo od strokovnjakov na mojih slikah nauči primerkov naših flore in govoriti o njih podrobneje.
Na primer, tukaj je tako čudno - ali ... Nekaj v njem je lišaj, ali gobova tujec, kajne? :))
Tu ti neverjetno "gobe", ob bok z drugimi, tudi nenavadnih in zanimivih gozdnih prebivalcev (ki ga poznajo in lahko povem, da smo našli, odzvali!):
Obstajajo tudi manj bizarni primerki, vendar nič manj lepa:
To je ta "blazina" in tako želijo pat)) In čudovito barvo - izključen srebrno-zelena:
In tisti, ki raste v bližini, - svetlo zelene barve, čeprav so v obliki dveh vrst zelo podobna. Spet vprašanje za tiste, ki vedo, mahovi: to so različne oblike iste rastline ali vse različne vrste?
Seveda pa to še ni vse so mahovi in lišaji, ki rastejo na našem območju. Ampak smo in sprehod je bil dokaj kratek)) Mislim, da v kratkem času, ko je sneg popolnoma staljen, ta galerija je znatno izboljšala.
In radi mahovi?
- Rojen za naše občudovanje in navdih
- Episcia
- Ostanki vrtca
- Pomlad, pomlad
- Mahovi in njihove habitate
- Kako ustvariti zeleno prevleko iz mahu
- Mahovi in lišaji
- Mahovi in lišaji: okrasne uporabo na vrtu
- Rastline
- Mahovi saxifrage v alpskem hribu
- Saintpaulia
- Kako raste mah na domu
- Naši dobri sosedje:
- Kako rešiti koča branilec?
- Kako lep gerbera na slikah, ampak moram, da ne ukoreninijo
- Etudes pomlad navdih
- Imam mah na travniku - kako se boriti?
- Rastline + nakit
- Genom mah je bilo dvakrat več od človeškega genoma
- Izčrpavanje škode ozonskim DNK antarktičnih mahov s
- Mutacije kolonizirali zemljišča