Trobenta - neverjetno trta!
Video: Kamspsis neverjetno trta-Izrael !!!
Veš, jaz sploh ne, kar za primerjavo vitalnost, preprostost in vzdržljivosti te rastline!Morda lahko le neuničljiv wheatgrass tekmovati z njim za te lastnosti. Zato Trobenta (Campsis) lahko varno zasajene novice pridelovalci, trta celo namenoma ni enostavno apno! Sem že večkrat omenjeno, da je v poletnih mesecih imamo neverjetno vročina in suša, vendar Kapsis je neprijetno! Ne eno krilo ni usahnil, cvetje, še vedno, od junija do septembra! V nekaj letih je ta trta ni videl sam škodljivcev, bolezni in jih ne doseže!
Ne vem, je, kako s predpisi, in sem trobento raste sama od sebe. Sem ga posadili, zalivati in vse ostalo se zgodi samodejno. V zimskem času nisem skriti, se prepričajte, da preživijo jesensko obrezovanje, sicer pa zapletet ulici. Nekega dne, iz radovednosti, za merjenje dolžine leta pobegniti. 7 metrov!
Vendar pa ima minus. Trobenta osupljivo lepa, z elegantno listja - do nežne rože, zato sem bil zelo presenečen, ko je nenadoma prijatelj me je povabil na več procesov. Razlog za takšno radodarnost, sem spoznal zelo hitro - ta trta je zelo agresiven, daje številne rast korenin, ki raste z Skoke in meje. Vendar pa to ni razlog, da opusti takšno lepoto! Pravkar sem presaditi trobenta v ozkem predelno steno med garažo in sosedovo ograjo. Tam je nikjer posebej carousing poganjke, včasih pa skoči ven na 10-12 metrov od matične rastline!
Video: Liana Trumpet Foto
Videl sem na internetu foto trobenti je z rumenimi in roza cvetovi. Kako lepo! Jaz bi sam kupil nujno, vendar se ustavi vse enako rast korenin. Morda obstajajo sorte, ki ga ne dajejo? Zanima me Trobenta je z rumenimi in roza cvetovi. Če kdo ve, mi povej, bom zelo hvaležna!
Trobenta na fotografiji: v naravi in v vrtovih
Azarina - superliana!
Pasijonka
Trobenta
Campsis radicans: opis, vzrejo in oskrbo rastlin
Sibirski srobot - trta brez skrbi
Pridelovanje trobenta
Campsis radicans in metode za vzrejo
Tecoma, ali trobento
Krylooreshnik
Trobenta
Campsis radicans flavus