ProSadGuru.com

Moja najljubša Ficus Elastica: reprodukcija terminal potaknjenci

Odločil sem se, da delijo osebne izkušnje sovego prvi razmnoževanje ficus Elastica.Zgodovina ljubezni s etim lepa rastlina je začela pred zadnjim letom.Togda v cvetličarno, sem prinesel malo otrostochek štiri list, kot je čas mineval in sem opazil, da je vsak naslednji list je skoraj dvakrat toliko, kot prejšnji, ta zhirnenky, debelosti!In zelo lepa! In potem nekaj podobnega Ostap, sem trpel ... Naslednjič, ko sem prinesel iz skladišča za dve cherenochka Ficus, zato so začeli rasti pot, čeprav je bilo jasno, kdo je najbolj starshiy.Bliznyashki rasli enako hitro s razlika samo enega lista, pa je eden izmed dveh fig, in je celo redka rdečkast odtenek, bolj izrazita rdeča barva - bela, zelena in rdeča, v nekaterih krajih, skoraj promet!In raste, detelja, vsi prijatelji ljubosumen.

Ampak potem, v enem prekrastny dan, zdelo se mi je, da je večina odraslih Ficus preveč zviša!Dorastet eno deblo do vrha, in kaj zdaj, sem si mislil. Deystvovat.Na odločila zmanjšati tveganje za konice, še muke dvomi, in nenadoma priymet? Ampak to se je zgodilo!Zdaj je eden več kot Ficus, plus njegova mama sprejela dve stranske veje mislim, da če v prihodnosti ponoviti postopek, je mogoče, da raste drevo od Torej bo zdaj podrobneje njena dejanja v razmnoževanju !:

1. za boljše pomnožimo vsako rastlino spomladi, saj pospešuje pretok soka, in rastlina postane aktivno fazo rosta.No sem prekinil pred njegovim 1,5 mesecev, tako da je mogoče.

2.Obrezaem Apical dolžina stebla okoli 15 cm. (Moja imajo na 5 listov) 1 cm pod krajem listni povečanja (nazivaetsya kolena), in damo v kozarec tople vode, da odstranimo ves tega cikla.

3.Berem steklo iz temnega stekla, lahko prozoren vsebnik zaviti črni trak ali zaviti v papir, skratka, da neprepustno sveta.Togda pecelj povišanje v mlačni vreli vodichku Etot skodelice, tako v temnih korenine bolje razvivayutsya.Mozhno dodamo premogov Farmacevtska tableta aktivacijska da se prepreči gnitje reza.

4. Previdno priključite trak liste za zmanjšanje izhlapevanja vlagi.No brez fanatizma, glavna stvar - ne poškoduje liste!

5. Bodite prepričani, da pokrijemo z zgornjim delom poli vrečko za povečanje vlažnosti v notranjosti emkosti.Odin-krat na dan in prezračevanih-klane odstranjevanje kondenzata iz paketa.

6.Zhelatelno dal rezanje v toplem prostoru, da je mogoče na bateriji ali na tla z podogrevom.Vysokaya temp., Okoli 25 stopinj. pospešuje navijali v dveh raza.Iz osebnih izkušenj, moj fikus na okensko polico stal na mesec, brez želje, da bi odložili korenine, in dal na baterije, prvo mleko koren pojavila dva dni nisem mogel verjeti svojim očem, Rezultat - na obrazu!

7.Zhdem videz korenin 1-1,5 mesyatsa.Posle njihov videz in pustite malo podrostut zakoreninjen v grunte.Mozhno držite lonec na toplem, da bolje, da korenine v zemlyu.Ya in sdelala.Moy še vedno stoji v kopalnici, je toplo .

VSE! Tu cherenochek...in njegova mati!

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný
© 2022 ProSadGuru.com