ProSadGuru.com

Kako pravilno posaditi sadike v odprtem terenu

Preden smo prišli do naše setvene, sadike potekalo več pomembnih fazah. Ni dovolj samo za nakup ali raste - boste morali ustrezno pripraviti za sajenje v odprtem terenu.

Sadike je potrebno pripraviti za pristanek

Sem kupil sadike in izogibanje rastlinjak, ko zasajene v odprtem terenu. Sprva sem bil, tako kot mnogi, ki se začnejo vrtnarji, skrbelo veliko vprašanj. Ko je treba sadike posajene? Kakšno mesto bo ustrezala mlade rastline so najboljši? Ali moram ublažitve sadike pred sajenjem, in na splošno - kaj je "utrjevanje" sadike? In če izkušen vrtnar samodejno naredi vse, kar je, potem je novoustanovljeno koli od teh (in drugih) vprašanj je lahko resen problem. Zato predlagam, da se jih obravnava podrobno.

kaljenje sadike

To je pomemben korak v življenju mladih rastlin. To jim omogoča, da lažje prilagajanje okolju in dobro umiri na posteljo. Listi in stebla so utrjene sadike vsebujejo velike količine sladkorja. Takšne rastline - čokat, s kratkimi internodes in razvitega vlaknatega korena. Zaščita listov in stebla zagotavlja Solid epidermis plast, ki se tvori na gašenjem.

Video: Kako posaditi sadike Feferon v odprtem terenu

Utrjevanje sadik paradižnika

Utrjevanje - vrsta sistema prilagoditvenih ukrepov rastlin. Za najboljše rezultate, morajo biti v skladu s pogoji gašenja, saj vpliva na način, kako dobro se bo rastlina dobili navajeni na pogoje odprtem terenu. 

Z lastno pridelavo sadik se postopno utrjevanje. Sprva je prinesel na balkon, ki ima zatočišče, in tam pustili nekaj časa. Potem pa ostanejo na balkonu sadik povečalo. Nato je vzela ven na vrt - najprej za nekaj hours- postopoma zapustili obrata na prostem, vse več.

Pri nakupu sadik, tudi ne bi takoj hiteti na svoji tovarni. Ko sem prinesel sadike domov, sem ga pustite v neogrevanem prostoru (nočne temperature že nad ničlo), ali stojijo v mini rastlinjak z loki, pod prekrivnega materiala (agrospan). Popoldne prezračite svoje sadike: odprta okna in vrata, najel sem obloge z mini rastlinjaku.

Pogasili sadike postopoma

Opomba za korake, ki nam bodo pomagali razumeti, kdaj začeti utrjevanje, in tisto, kar bi moralo biti, kot je mogoče:

• Popuščanje se lahko začne, ko zunanja temperatura doseže +10 ... + 12 ° C
  • Za začetek sadik ostalo v zraku za 2-4 ur, nato pa čisto sobo
  • Z odprto, lahko pustite drugi dan zračnega sredstev 6 ur 
  • Na tretji dan - cel dan, odstranjevanje samo ponoči
  • Za se 4 dni pred presajanje sadik lahko ostane na cesti in tudi ponoči, vendar z zavetje.

Minimalno obdobje sadika kaljenje - 3 dni, vendar moramo vedeti, da dlje ko pogasimo obrat, zato je izvedljiva po presajanju v tla.

Zalivanje in gnojenje z mineralnimi gnojili

10 dni pred presajanjem na odprtem terenu sem zmanjšati zalivanje za en teden - to popolnoma ustavi. En dan pred iztovarjanjem obilno zaliti z dodatkom kalijevega klorida. Toda vsak vrtnar razvije svoj sistem priprave pred sajenjem sadik. Rad bi samo opozoriti, da če se v primestnih sadike območja odpelje iz stanovanja, 2 dni pred tem postaje je zalivanje, da na način, da ne poškodujete prilagodljiv stebla. 

Sajenje sadik v zemljo

Pride čas, ko toliko čakajo za vrtnarje - stroški pristajalne za stalno prebivanje. Ampak kot začetnik vrtnarja, da se ugotovi, ali so sadike pripravljene za sajenje?

Pomembno je, da se določi čas iztovarjanja

V zgodnjih letih sem pogosto imel smolo. To se je zgodilo zato, ker lahko različne rastline na ciljni točki lahko različno število listov, in izkušeni vrtnarji to znak, pravi, da je čas, da posadimo ali raste svojo vrednost:

• sadike squash, bučke in kumare Prej bi morali sajenje biti 3-4 res listov.
  • paradižnik imajo 8-11 listi in prvi brsti cvet krtačo.
  • jajčevci, poper imajo 8-11 dobro razvito listi in polna cvetja
  • zelje ima5-6 prisoten listi ki že lahko začnete, da se premaknete v glavi.

sadika čas sajenja je odvisna od tega, kako toplo zemljo. Moja babica se določi na naslednji način: je v roki zemljišča in udari - če je zemljišče v roki razpadel na koščke, ko, potem je dekompresija prstov pripravljen. In člen Pri sajenju rastlinske sadike v odprtem terenu in v rastlinjakih, da bi rešila to vprašanje podrobneje.

Po mojih izkušnjah: Najboljši čas za sajenje sadik - zgodaj zjutraj ali zvečer, ko je aktivnost sonca najmanjši. In na splošno, tudi, če je na dan sajenja v dvorišču oblačnem vremenu. In še enkrat, vzel ven sadike iz rezervoarja - samo črno. Ni potrebe za postavitev vnaprej o rastlinskih luknje - in korenine suhe, kot je mogoče.

Pred izdelavo luknjo, morate razmisliti, kaj se bo obseg zrel obrat. Če močno zgosti pristanek, bolezen ni mogoče izogniti, in moč iz teh rastlin bo skromna.

Zalivanje je zelo pomembna presaditi rastline

Pred sajenjem sadike shed dobro, da ne bi poškodovali lončene korenine sobo, odstranitev rastlin iz posode. Tla morajo biti pripravljeni (izkopali, izravnana, očistiti plevela), pristanek mesto vnaprej pripravljena vrtin.

Po pristanku pour sadik in v nekaj dneh naslednje vlažnosti tal. V prvih dneh po sajenju, rastline potrebujejo za pritenyat - slabo ukoreninjena sadika žgoče neposredni sončni svetlobi lahko zelo škoduje.

In kaj ste pokazali, metod in tehnik, ki pomagajo, da lažje za rastline v zemlji življenje med pristankom?

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný
© 2022 ProSadGuru.com