ProSadGuru.com

Kobe cveteti

Kobe cveteti

Imam težave z Kobe. Vedno cveti pozno. Kaj naj storim?

Video: Sadike cvetja - kmalu na vrtu

Sem bil neuspešnih poskusih razredčenih moje kobeyu. Sem posadili semena v lončkih šote s svetlo podlago. Obdržal je mokra, vendar se ne izležejo. Zakaj? In kako to storiti?

Zrasli smo v glavnem kobeyu scansorial (Cobaea scandens). Na žalost pa je to lepa Southerner v naših razmerah pogosto nimajo časa, ki se je pokazala v vsem svojem sijaju. Da bi bilo vzcvetelo in razcvetela v juliju jesenskih zmrzali, je treba ustvariti ugodne pogoje na vseh stopnjah razvoja.

Moramo začeti s pravočasnim setev semen. Najbolj optimalni čas - konec februarja ali v začetku marca. Semena so zelo velike, tako da lahko naenkrat (vsak seme posebej) poseje v lončkih, napolnjenih s svetlobo, ohlapno mešanico prsti do globine 1 do 1,5 cm. Ker smo lončke zelo primerni plastični kozarci od kisle smetane. Ta kozarec je enostavno rezati z škarjami, ne kršijo glineni sobo, čez k večji volumen lonca.

Kobe cvet

Semena lahko kalijo na mokri vložka v krožnik in nato posajene v posameznih lončkih. Pri temperaturi 18-20 stopinj, se kalijo v 14-20 dni. Zraven so se pojavile sadik mora držati palice, da bo podpora za pridelavo sadik. Za izboljšanje razvejenega kobeyu morali ščepec.

V odprtem terenu kobeyu bolje, da posadimo po koncu nočne zmrzali so. Kobee morali izbrati sončno, dobro ogreti-, zaščiten od lokacije vetra v bližini visoke podpore. Korenine njene tanke, vlaknata, prilagojene naravnim danostim, da raste v leglu deževnega gozda. Zato, sajenje luknje zapolniti hranilne ohlapne tla z mešanico komposta, šote in sod zemljišč. Posajene rastline ne sme biti bližje kot 40 cm drug od drugega.

Kobe cvet

Za Kobe 3 mesece povečala na 6 metrov, tla je treba vzdrževati v mokrem ohlapnem stanju pravočasno za krmo. Kobe ima visoko porabo hranil, zlasti dušika in kalija. Na začetku rasti absorbirajo velike količine dušika in od brstenja fazo in pred koncem rastne sezone - fosfor in kalij. Gnojenje v poletnih mesecih ne sme biti manj kot tri ali štiri.

Tla pod Kobe zaželeno zamulchirovat šoto ali žaganje. Kopali v jeseni in pustili za zimo v sobi matičnih rastlin se lahko uporabljajo v pomladnih potaknjenci. Potaknjenci se odpravi težav.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný
© 2022 ProSadGuru.com