Kako obnoviti pafiopedilyuma korenine

Pripravljena lubje glob (0,5-1 cm) zmeljemo na stari mlinček, in za izločitev zelo finih delcev, ki se uporabljajo plastični pladenj mačk steljo. Na liter jar skorjo, dodamo 1 čajno žličko z veliko gorochkoy dolomita. Cora je komaj vlažna. Sphagnum mahu kot sestavina substrata takoj odpraviti.
Za povečanje kapacitete vode, dodamo 1 žlica oglje. Lonci odločili, da izberejo gline, ne glaziran, največje "dihanje". Ampak tako ni mogel najti v prodajo in uporablja dve stare glazirane lonce, ki so bile zavrnjene, ki mi je za sajenje drugih rastlin: fuksija ali imeli gloxinia v njih je treba zalivati dvakrat na dan. In v plastiko, te iste rastline potrebujejo zalivanje 2-3 krat na teden. Pri mojem design, je bil kot keramika v tistem času.
Kot izbran drenažna peno (sloj ni manjša od 3 cm), saj ne vpija vode. To je - zelo tanka plast šotni mah. Od zgoraj - pripravimo zmes lubja.
Ker je bil Lepi praktično nobene korenine (1-2 koren do 1 cm je vsak težko jemati resno), sem jih prikopalis v zemljo do globine 1 do 1,5 cm. Ne bojte se, da pokopati. Prvič, je verjel, da so čevlji kot majhno penetracijo, in, drugič, z top 2-3 cm namakalni tal sistem, zasnovala mi skoraj vedno ostal suh.
Pafiopedilyumy, kot je, res, vse orhideje rastejo kot kolonij, zato vložil več primerkov v vsak lonček. V vsakem skledo z naseljencev je pritrjena na spodnji ravno leseno palico (kot za sladoled). Za določitev časa namakanja preselil narazen in zniža njegovo palico prst substrat tako globoko kot je mogoče. Če se s prstom ni čutiti vlago, ampak samo kul - to je čas, da vodi.
Veliko krat zgornje plasti skorje na pot se mi je zdelo preveč suha in želja, da pour le srbenje. Toda potekala le redno nalijemo malo vode v ponev malo na lončeni posodi postane mokra. To je bil trik.
Glede na moje ugotovitve, majhen suh spodbujajo tvorbo korenin v večini orhidej. To bi bilo logično sklepati, enako za copate. pa se ne bojijo sušenje, (vse, seveda v zmernih količinah).
Bil sem prepričan, da bi pafiopedilyumy po pošti. Pred pošiljanjem jih posušimo na vsa pravila prenosa orhidej, nato pa je bil celo 10-14 dni na cesti, in "prišel" v odličnem stanju. Vlaženje le lonec smo izračunali, da bodo korenine suhe skorje aktivno skušala mokre stene lonca in na sloj Sphagnum na dnu. Poleg izhlapevanje vlage s lonca absorbira prodira zrak obkroža rastlinsko wetter.
Posuta "trpijo" dan, bogat, zjutraj in zvečer za dokončanje vlažilna površini listov in lubja. Tako sem potresemo vse pafiopedilyumy. Vlaženja se prekine, če okensko polico, kjer stojijo, temperatura pod 18 stopinj.
Vse moje intuicije so potrdili v roku 2 mesecev. Prvi mesec čevljev ni rasla. Mesec dni kasneje, sem potegnil iz zemlje nekaj rastlin. Tako je pokazala 3 korotenkih hrbtenice. je razvidno napredek. povrniti tudi turgor vsi listi. 3 mesece po pristanku nisem mogel "stresanja" ne grm. Vsi so bili zelo dobro na zemlji in naj rastejo mladih listov. Po 5 mesecih po pristanku na vse čevlje je imel 2-3 listov. Vsak naslednji list zrasel večji od predhodnega. Želim poudariti, da je celoten proces "predelave" iz pafiopedilyumov minilo brez orhidariumov in teplichek na konvencionalno okenske vzhodni usmerjenosti.
Gnojiti rastline, 02:58 zalivanje vsako univerzalno gnojilo za orhideje, vendar sem lahko uporabite "Kemira" ali "Rainbow". Dolomite flour'm tem vsakih 5-6 mesecev do 1 čajno žličko lonec na liter. Dolomit prelije v kozarec vode, močno stresamo in zlijemo v tankem curku primerjem.
Od težkih spreji, kot tudi po kopanju v rešitev gnojil na listih Lepi pojavi bel cvet. Odstranim to 2-3 krat na leto z vato, namočeno v katerem koli tekočine na: jabolčnega kisa, pomešanega z vodo, mlekom sirotke, sok polovice limone v kozarcu vode.
V vročih mesecih je postala bolj zaliti čevlje, brez čakanja na močno sušenje skorjo. Mesec dni kasneje, večina rozete padla ena na dnu lista. To pomeni, da je del otgnila korenin. On se je vrnil na "drakonske" ukrepi, ko zalivanje. Torej čevlji zahtevajo enako suho zemljo kot Phalaenopsis in Vanda.
Septembra 2006 sem spet imel priložnost preizkusiti učinkovitosti te metode. V avgustu je kupil obrat je sestavljen iz dveh blede "vrtnice", z dobrimi koreninami in možnosti za rast, in odšel na mesec, pri čemer skrbi za družino orhidej. V tem času se je čevelj otgnili vse korenine, rozete so ločeni drug od drugega in eden od njih, starejši, porumenel temeljito.
Sem že bili testirani sprejeti ukrepi: lončeni posodi, fino lubje z dodatkom dolomita in oglja, pusto in obilno zalivanje spray 2-krat na dan. Zaradi vključeno ogrevanje vode v ponvi, da vsak dan pour. Porumenel vtičnica ni vrgel, in zaljubljen v lubju v bližini zelenih. Konec oktobra, sta dve vtičnice obnovili turgor listov, medtem ko je bila obnovljena rumenkasto zelene barve. V novembru, dva rastline imajo uspešne vrste, gosto sedel na tla, in vsak je prišel z 2 kalčkov.
Glede na moje ugotovitve, boljši, hitrejši ponovni vzpostavitvi blede ali goji vtičnico, ali sadike. Toda mlada, prehitro ločiti rast rastlin zaostaja. Mislim, da v prihodnosti, ko bodo čevlji rastejo dovolj, da je potrebna presaditev, uporabite glinene lonce ni potrebno.
Drenaža za lončnice
Pafiopedilum ali ženski natikači
Nestandardne podlage za rastoče sočnice
Substrati - prod, plovec, žagovina, volna, Sphagnum mahu, pesek, zrak, voda
Sphagnum mah - kaj je uporaba za rastline?
Presajanje orhidej v košarico
Kako obnoviti pafiopedilyuma korenine
Sestava kupili zmesi zemlja in substratov za sobne rastline
Substrati za orhideje
Posode za rastline: kako narediti pravo izbiro
Presajanje Phalaenopsis
Zakaj ne bi sadove poper
Gloxinia
Sajenje in skrb za vrtnice
Barva za notranje hišne ljubljenčke
Pafiopedilum njegovo raste
Plesni v loncu: kaj storiti