ProSadGuru.com

Dracaena godzefa

Adult Dracaena GodzefaTa Dracaena - ena prvih rastlin, ki sem jih kupili. Moj "rastlinjak", potem enostavno prilega na kuhinjski okenski polici: nekaj kaktusov in sadik rastlin, semena, od katerih je bilo v tistem času v trgovinah. Enciklopedija sobne rastline in klen Lesina berem ponoči in je želel, da bi vse rastline, na katerih je bila napisana. Občasno kupiti nekaj malega in nepretenciozno v trgovini - kaj naučili. Tako je bilo z dratsenu Godzefa.

Sodobna ime Dracaena - Dracaena pobegonosnaya (Dracaena surculosa), Vendar v tem članku bom poklical svojo staro "ime", ki je imel čas, da se navadiš na - Dracaena Godzefa (Dracaena godseffiana).

Ta vrsta Dracaena se ni kot drugi. Prvič, Dracaena Godzefa - je razvejanja grm z tanka stebla toga. Drugič, pusti ji ne podolgovate kot, na primer, marginata, ampak ovalne s konicami nasvetov. List površina prekrita z majhnimi vložki nejasna. Mladi, lahka-zeleni listi, te pike so svetlo rumene barve, in starejših, temnimi listi, madeže postane skoraj bela. Tretjič, so listi razporejeni na izvornih gostih skupinah 3-5 kosov v vsakem vretencu. Stem med temi skupinami, zajetih z majhnimi in kratkotrajen luskasta listi.

Dracaena raste tudi to je nekoliko nenavadno v valovih. Skupaj občasno popestrijo ledvice, od katerih je "zapustijo" mladi poganjki so pokriti z majhnimi svetlo zeleno listje-lestvice. Na vrhu v izpušnem vejah, ki se odvijajo nove vretencu pravih listov. Nekaj ​​ta proces spominja na rast Zamioculcas stanja.

Dracaena pobegonosnaya (Dracaena surculosa)V bistvu rastni ledvic se v teku na koncih vej, toda vsaj po zorenje rastline ali pridelka pomlajevalno, animirane in strani nameščena med velikimi listi. Poganjki stranskih brstov raste skoraj pod pravim kotom glede na debla. Pogosto obstajajo močni vertikalni poganjkov.

Število in svetlost pike na listih je odvisna od osvetlitve. Več svetlobe dobi teči v trenutku, ko je iz nova podružnica, lahko bolj izrazit vzorec listov, in obratno ... pri močni sončni svetlobi mestih dobiti večje, celo združiti med seboj, in v senci delci so bolj kot majhne blede pege . Vendar pa je zelo zelene liste še nisem videl.

Sčasoma je plast postane bogat temno zelene barve, in pike, nasprotno, vžigalnik. Ko je osvetlitev slaba, lahko bela območja lista rahlo gredo zelene, vendar ne spremenite velikost lis. Če premaknete obrat iz sence v močni svetlobi, bodo novi listi odraščajo z veliko lis, vendar barve stara ne bo spremenila.

Dracaena Godzefa listPomanjkanje hranil, kot tudi pomanjkanje svetlobe vpliva na videz mladih poganjkov Dracaena. Brez gnojenje Draceno bo rasla, čeprav počasneje, ampak da izgleda to povečanje ni posebej privlačna. V najboljšem primeru, da je eden ali dva srednje velikih listov namesto tri do pet v lažno vretencu. V najslabšem primeru, mlada ustrelil raste šibko. Njeni listi so svetlo zelene barve, odvija s težavo, včasih deformirana. Zato sem vedno poskusite, da ne zamudite trenutka in Draceno krme v začetku novega vala rasti.

Ta Dracaena Godzefa lahko cvetijo v sobi pogojih, sem vedel. Vendar pa je bil nepričakovan in prijetno presenečenje zame naslednji (zima) ledvic val rasti, je bil val rasti brstov. Mislim, da cvetijo potisni kratkih dnevnih urah - v zimskem času, ne dratsenu dosvechivala. Starost Dracaena, dobro sušenje tal in zapreti pot vpliva tudi.

Flower poganjki pojavil na istem mestu običajno nastane vegetativni - na koncih vej v axils listov velikih. Začetek rasti je bila podobna rasti vej, a zelo kmalu je postalo jasno, orise popkov. Sedem cvet ščetke 7-12 cm razvil približno mesec dni, od sredine januarja. Še preden se popki odprejo na pecljih pojavil bleščeče lepljive kapljice. Velikost vsakega cveta približno 1,5 cm, je videti zelo nežno: dolge, ozke cvetni listi zeleno-bela, sijoča, močno zložen, zavrtite v ringu. V prašnikov so precej dolge, bele barve z rumenimi prašnikov, držijo v roki.

spike DracaenaCvetje v krtačo razkrite niso istočasno, začenši od dna. Vsak cvet traja manj kot en dan, raztopljene v popoldanskem soncu in zbledi zjutraj. V večernih urah, v neposredni bližini nosu od cveta počutil slabo prijetno aromo, mislim, na soncu čez dan, ki bi ga čutil močnejši. Cvetenje traja dolgo, približno štiri dni.

Nekaj ​​dni po koncu cvetenja, vse razpadel ostanki "luksuznih", čeprav sem hodil s čopičem na cvetje, v upanju, da "jagode". Verjetno samo smolo, saj moji prijatelji na tem rastlinskih semen pritrjena. Golimi rokami še vedno reši nekaj dni. Brez neželenih učinkov ni povzročil cvetenja, v mesecu začel nov val rasti, vključno stebla in štori.

Priporočila za nego:

Lokacija. Za celoten razvoj in rast te Dracaena potrebuje določeno količino sončne svetlobe poleti na južni okenski polici lahko zahtevajo majhno pritenenie. Idealno vzhodno in zahodno okno. V poletni sezoni lahko varno stati na balkonu.

Bodite pozorni na hladnih osnutkov in vročega suhega zraka iz grelnikov sije na Draceno listov.

Za skladen razvoj rastlin je potrebno včasih obrniti na drugo stran, da vir svetlobe. Če ste pozabili na to, da je zadel bo razvila neenakomerno, in listi so razporejeni v eni ravnini.

Zalivanje. Redno, vendar ni zelo bogat. Jaz vodo svoj dratsenu Godzefa pa po sušenju vrhnja plast dan ali dva. Sem shed glineni grudo, tako dolgo, dokler se voda v ponvi. V zimskem času, zmanjšati zalivanje, še posebej, ko se temperatura zniža na okensko polico. Presežek vlage v zimskem času lahko povzroči propad koreninskega sistema rastline.

Vlažnost. Razprševanje ne bo povzročila škode, ampak tudi oprijemljive koristi, preveč. Definitivno ni nujno, da spray dratsenu, če stoji v svetlo sonce - lahko spali liste. Zima na hladnem okensko takega postopka, preveč, je opuščen.
Konice starejših listov lahko izsuši od preveč suh zrak ali overdrying lončeno kome.

Temperatura. Ta Dracaena neopazno prinaša tako toploto in kul. V literaturi je priporočljivo varčevanje vsebino pri temperaturi 18-20 ° C, pozimi 12-15 ° C Take zahteve za naše srednjem pasu ni izvedljiva in popolnoma nesmiselno, saj sem bil prepričan, da na lastnih izkušnjah.

Gnojenje. V obdobju aktivne rasti dvakrat na mesec popolno mineralno gnojilo. Sem izmenično "Kemira" in "Rainbow".

Tal. Glineni zmes mora biti drobljiva. Jaz bi na podlagi gline iz zemlje Draceno (mineralne prehrane) je in stare humusa (organske snovi) z dodatkom (za zračnost) velike reke peska in opeke čipov, manjših glinenih peletov. Za substrata nezahteven, univerzalna primerna zmes zemlje in peska od 2: 1.

Transplant. Še enkrat bi motili korenine, je, Dracaena ni potrebno. Saksiju po potrebi (če korenine zemlja Sl opletut celota) metode rokovanja. Pot potrebujejo več visok kot širok.

Cvetje Dracaena GodzefaCvetenja. Cvetovi so bele barve z rumeno-zelenim odtenkom, dišeče, so zbrani v racemose socvetje, ki se nahaja na konicah zadel ali v zalistju. Velikost cvet približno 2 cm, vsaka traja le en dan. Rože cvetijo v krtačo ne istočasno. Pred odkrivanje rože na pecljev zdi vlaknasti sladke kapljice. Če lahko oprašujejo cvetje nastavite seme.

Nastanek. To prenaša obrezovanje. Po tem postopku ledvice zbudiš vencev med listi. ustrelil smer rasti, medtem ko spreminja. Po rezanju navpični poganjki prebudil brsti rastejo skoraj vodoravno. Poleg tega, obrat je pripravljen dati poganjkov.

Reprodukcija. V literaturi o notranji vrtnarstvu priporočamo razmnožujejo apikalno potaknjenci, klimatska razslojevanje, izhajajo kosov. Navijali izvedemo v pesku ali zmesi peska in mlete stanja pri temperaturi 22-26 ° C, redno zalivanje in škropljenje.

Poskušal sem poustvariti dratsenu le apikalno potaknjenci. Stali so v vodi, da nastane prvi znaki korenin - bele pike na stebla, nato zasajene v zemljo in prekrita z brusnim paket za povečanje vlažnosti. Zakoreninjena za dolgo časa, eno in pol, hkrati pa smo izgubili nekaj spodnjih listov.
Optimalna rezanje - Konec vejo z enim vretencu listov na vrhu stebla in pod dolžine 5-8 cm.

Škodljivci. lahko vpliva žuželke lestvica in prøice. Na moji dratsenu sem jih nikoli niso imeli.

Avtor članka in fotografije Anna Dorogova

05.07.2005

© HomeFlowers.ru. Vse pravice pridržane. Ponatis in vsaka sprememba tega materiala brez predhodnega pisnega dovoljenja mestu prepovedano!

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný
© 2022 ProSadGuru.com