Guzman
vrste Guzman (Guzman) Ima več kot 120 vrst in se uril na bromelin družine (Bromeliaceae). Naravni habitat teh epifiti živijo na drugih visokih obratih. Njihove korenine služijo samo za pritrditev in nerazvit. Voda in hranila Guzman pridobljeni skozi lij jo tvori odprtino stanja. je treba upoštevati, ko raste Guzman kot houseplant te funkcije.
Na prodaj boste našli najbolj Guzman nekoliko pero (Guzmania lingulata manjše). Ta eleganten rastlina doseže višino 25 cm. Bilo je pred njegovi dve leti 8. marca mi je dal moža ... je bilo vedno lepo, ampak očitno Ohol Guzman.
Odkrito povedano, glede na cvet nisem povzroča mi nobenih pozitivnih čustev: rastline bromelin družine je zdelo, da mi je potem preveč eksotična in, glede na opis knjige, muhasti in težko očistiti. Toda življenje se je odločil drugače ...
No, ne glej darilo konja v ustih. močno vzdihovanje, sem prišel v mojo obstoječo literaturo na notranji vrtnarjenje. Preberite, da po cvetenju bromelije umrl, sem se nalije malo vode v lijak iz listov rastline in pustil umreti ... Ampak Guzman je bil na tem računu načrtov. Hitra smrt očitno ni del njih, kljub temu, da je bract le teden izgubila svetle barve in uvela.
Previdno izrežemo bract naprej nalijemo vodo v vtičnico stanja, izhlapevanje vlage. Po nekaj mesecih je bilo nekaj otrok v axils spodnjih listov. Zelo hitro so se dvignile, in potem še dva meseca (ko je dosegel polovico višine matične rastline), sem jih moral preseliti v ločenih majhnih skodelic.
Štiri mesece kasneje, Guzmán ljudje imeli šest otrok. Te november dojenčki so bili precej šibkejši kot njihovi starejši kolegi, in rasla zelo počasi. Sumim, da ti rodovi ne more biti zadnja, ampak mesto na okensko polico manjkalo, in sem moral da se poslovite od ploden mumije.
Vsi otroci Guzman hitro našli nove lastnike, svojo usodo se mi, žal, ni znano. Edina stvar, ki ostane v moji tovarni razcvetela v pozni pomladi, enajst mesecev po njegovem rojstvu. To je bil njegov fotografije, ki se uporabljajo kot ilustracije za ta članek.
O razcvetu Guzman želim povedati malo več ...
Torej neposredna videz pecelj na zelo mlade rastline je bilo popolno presenečenje zame. Ko središče rozete pojavil mladih listov roza-rjavo odtenek, ki jih je za opekline prve žarke spomladanskega sonca. Toda po nekaj tednih, je postalo jasno - Guzman se pripravlja na cvet: povzpela svetlo bract listi, stebla začela aktivno podala iz vtičnice.
Po približno mesecu in pol po dogodku se je začela pojavljati listov listi in cvetovi sami pojavil. Njihov nastop se mi je bil še en presenečenje kot spike svoj zelo prvi nakup Guzman usahnil, in ne da bi morali odpreti v celoti.
Guzman Cvetovi so brez vonja, zelo nenavadno, nekateri od njih še nikoli niso sušen lepilno površino. Če se jih dotaknete - trdno držijo prste, pa sledi na rokah ne zapusti. V knjigah pišejo, da so rože ne zanima Guzman, le lepe svetlo rdeče listi. Odločno nasprotuje: sprostiti celoten rdeči bract z rumenimi cvetovi nenavadne oblike je nepozabno in zelo spektakularen!
Priporočila za nego:
Zalivanje. Kot večina bromelije, Guzman imajo šibko koreninski sistem. Če je prekomerna vlaga enostavno zmleti vtičnic gnije. Predlagam, da vodi obrat samo v listih, lijak, ki brani vodo pri sobni temperaturi. Ponavadi na tem delu vode za namakanje se vlije na tleh in jo rahlo navlaži, da je dovolj. Samo v vročih poletnih mesecih, lahko zahteva dodatno zalivanje le malo podlage. Vendar pa morate poskrbeti, da je v toku nenehno v vodi. Samo v zimskem času na hladnem okensko polico dovoljeno njeno popolno sušenje za nekaj dni.
Temperatura. Guzman termofilnih, pozimi najmanj + 16 ° C Strah hladno osnutkov. Vsebuje rastlino po sobi.
Razsvetljavo. Intenzivno razsvetljava v zimskem času, v poletnem morate narediti senco pred soncem.
Tal. Celoti zadovoljiti potreb vseh Guzman niza substratu Gardens Aurică za bromelije. Če ne morete kupiti to razlog, da si sam: šotni mah, majhne koščke borovega lubja, mleti stanja, pesek (približno razmerje 2: 2: 1: 1).
Posoda / transplantata. Guzman posajene v skodelici majhnih premerov (nizkimi loncev, katerih premer precej presega višino). Ker je rastlina zelo kratkotrajna in ima slabo razvit koreninski sistem, presaditev / ravnanje nima smisla.
Vlažnost. V literaturi o notranji vrtnarstva so priporočila pogosto poškropiti z Guzman. Sprva sem jim sledili, nato pa ustavil to dejavnost - razliko v državi obrata ni opazil niti najmanjšega. Spray ali ne? Odločite se sami! Samo ne pozabite, da je potrebno, da spray Guzman tudi supernatanta (ali še bolje, dež) vodo. In mi ne bi, seveda, v hladnem obdobju Guzman postavi ob radiator. Vroč, suh zrak, ki prihaja iz akumulatorja, je usodna za njo.
Gnojenje. Bromelije v naravi je skoraj brez hranil. Na tej podlagi, in zavedajoč šibkega koreninskega sistema, bolje premalo Guzman, kot prenajedajo. Preliv se lahko izvede na različne načine: spray listov z razprševalec, raztopino z vodo v rozeto listov. V vsakem primeru, hranjenje primerno samo v obdobju aktivne rasti zelo nizki koncentraciji gnojil raztopine (približno štirikrat manj od priporočenega odmerka za konvencionalne rastline). Jaz gnojiti Guzman ne več kot trikrat na sezono.
Cvetenja. Z ustreznimi alg nega Guzman jezika skozi vse leto. Polno cvetenje traja približno dva meseca, po katerem svetlo bract izgubi svojo barvo in rože vihra. Po tem bo mati rastlina še naprej, da ne rastejo, in naj vso moč pri oblikovanju številnih potomcev.
Reprodukcija. Če bract listi začeli bledeti in posuši - to je čas, da temeljito zmanjšati stebla spodbuditi nastanek otrok. Čakam na mlajše generacije se lahko odloži, - bodite potrpežljivi! Otroci se lahko razdeli na dva do štiri mesece po tem, ko se pojavijo (odvisno od velikosti), ne da bi mati obrat iz lonca. V ta namen, po odstranitvi stanja, v katerem je bilo v sinusni otroka, jo obrežemo z ostrim nožem. Rez mora biti usmerjena navpično navzdol, da skupaj z mladih rastlin korenine ločeni del matere. Po tem, mladi Guzman pristal v majhni posodi s substratom za bromelije. Dodatni pokrov (Teplička) in nižji ogrevanja niso potrebne.
Škodljivci. Guzman lahko vpliva pršice, žuželke lestvica in volnate uši.
Možne težave:
- Lise na listih svetlo rjava pojavljajo v poletnih mesecih zaradi gorenja sončno svetlobo. Odstrani Guzmán v več senčenje mestu. Ne nastavite na polico takoj po škropljenju ali pranje pod prho prašnih listov. Dajte jim priložnost, da se posuši od močne svetlobe.
- Suhe nasveti leaf kažejo prenizko vlažnost ali odsotnosti vode v lijak.
- Počasne porumenele liste, razpadajočih vtičnico dokaz o smrti korenin zaradi razmočenem zemljo ali zalivanje uvajalni odmerek gnojila. V teh primerih je praktično nemogoče rešiti obrata.
- Bela apno depoziti na listih Guzman izhaja iz letal / zalivanja trde vode. Prijavite se za te namene samo dobro poravnane, dež ali filtrirane vode.
Izhaja iz Guzman uvela. Ko čaka na ponovno cveti? Vsak rozeta cveti samo enkrat v življenju.
Guzman razcvetela, vendar se otroci ne pokažejo, kaj storiti? Počakajte. Ne pozabite odrezati cvet konico - zorenje semena močno zavirajo proces nastanka mladih rastlin.
Si dal Guzmán lepo žensko, ampak ona ni zelo dolgo, vas prosim s svojimi cveti, umre? Ne hitite, da ga vrgel! Imate veliko priložnost, da rastejo veliko novih elektrarn, po svoje korak napredku za korakom, za eno leto spet uživati to nepozaben spektakel! In potem ... Potem, ta proces se lahko ponovi v nedogled, če ne bo dolgčas. Srečno!
2003/07/29
© HomeFlowers.ru. Vse pravice pridržane. Ponatis in vsaka sprememba tega materiala brez predhodnega pisnega dovoljenja mestu prepovedano!
- Flower Guzman in nega
- Spalnica Guzman
- Guzman
- Guzman
- Guzman
- Fotografije in Opis Guzman
- Nega in presajanje Guzman dom
- Nega Guzman doma
- Kako zalivanje rastlin bromelin družine
- Guzman nego in presajanje
- Guzman
- Nasveti za skrb Guzman