ProSadGuru.com

Bordojsko brozgo zaščito moje vrtnice

V zadnjih 3 letih v spomladi in v jeseni dobim več sort vrtnic, od čaja pletistyh skromnits.Vsevozmozhnye oblik in velikosti, so sedaj živijo na moji strani, vendar mnogi od njih imajo skupno značilnost - "pege", ali tako imenovane rdeče lise. 

Na tej fotografiji je povečal, kar je v življenju vazo v beli barvi. Naslednje jutro v cvetličnem, sem videl sliko. 

obolelo bela vrtnica

Na spodnji sliki rožni vrt. Število "pege" precej manj, in so nekoliko lažji.

bolnikov vrtnice

Zdi se, da nič ne kriminalec v teh "pege" Ne, toda, če želite, da bi dobili čisto belo barvo, postane problem.

Vzrok za te težave, samo da bi našli nisem mogel. Takšne ukrepe izpostavljenost kot kopanje + pepel, ni dal rezultatov. V nekaj letih, sem prebral podatke o teh mestih. Nekdo je dejal, da so prišli iz dežja in splošno vlažno, megli, itd Drugi avtorji so trdili, da je to taka obrambno reakcijo vrtnice celice za napad od zunaj. Ampak to ni deževalo, in se zdi, madeže in celo širijo. Ta okužba, če okužbe razširila v roza in nato ujeli in rumene vrtnice. Pink splošno "veseli" ovenele cvetove, kot je mogoče videti na fotografiji spodaj.

obolelo pink rose

Sprva sem mislil, da je siva plesen napade, drugi pa šteje popki niso našli podobne znake.

sledovi rje na cvetenja rumene vrtnice

Povrhu vsega na listih vaš najljubši čaj bele vrtnice, sem našel ta "čar". Ni šans, da je prerasel vabimo, da obiščete! Spomladi in poleti tem območju madeže in madeže na sebi ni imel liste. In potem, na koncu sezone, samo take sorte! Morda črne pike - posledica pomanjkanja kalija, vendar veliko število na njem ni vredno.

črne pege na listih bele rose

Kot rezultat, najti zdravilo in analizo niza zlo me je pripeljalo do mešanice Bordeaux. Oborožen z njo, sem planila v boj.

Zakaj ta fungicid?

Dejstvo je, da imamo niz različnih obskurnih mestih, neupoštevanje njihovih stroškov - tako v prihodnosti izgubili lepe rastline. Zato sem potreboval za zdravljenje različnih katere bi lahko uporabili v kombinaciji z drugimi ukrepi.

bordojsko brozgo

To zdravilo se ohrani dlje kot drugi na listih rastlin, vendar mora biti zelo natančna, v skladu s koncentracijo raztopine, tako da ne povzroči opekline. Najbolje je, da uporabite mešanico v času, ko so popki vzcvetelo in imajo sposobnost, da se vse dele rastline.

Kot zmes razredčimo in kaj se ne more mešati

Prvič, ko sem razširil svojo torbo v 5 litrov vode, bo rešitev preveč koncentriran in škoduje nežne cvetove ene od mojih vrtnic. Sedaj vrecka na 200 g zmesi sem ga razdelimo na pol in razvozhu številko 2 vedra 5 litrov. In približno 100 g apna
Bordeaux tekočine ne bi smeli zamenjevati z zdravili, ki se razgrajujejo pri alkalnem srede.Etot lekcijo sem se tudi naučil, ko obdelujejo češnje.

Kako ravnati obolelo rastlino

V mojem primeru smo imeli pike na cvetnih listov neznanega izvora, včasih usahnil cvetnih listov iz roza vrtnic in "Gothic" barve na listih čaj White Rose. Sem se odločil, da uporabi celo vrsto ukrepov:

Video: škropljenje dreves s tekočim Bordeaux spomladi, grmičevje

1) za tekočino Bordeaux
2) Pepel pri kopanju v pochvu-
3) prenos nove, predelana v prejšnjem koraku pepela mesto-
4) gorenja obrezati del obrata in njegovih listov.

obdelava

Sam postopek ni veliko časa za to. 

1. Za začetek je prinesel pepel iz požganih dreves (dnevniki), izkopal zemljo okoli rastlin z bajonetom lopate in dodal, da se pepel tal. Deževalo navzdol na očeh, približno 3-4 pesti.
2. Najpogostejši metla vedro splattered celoten obrat od vrha do dna.

Rezultati

Zdaj je rezultat tega boja, je težko oceniti z absolutno zagotovilo, vendar novi brsti v pozni jeseni zadovoljen. 
nov pridelek belih grmovnih vrtnic

Video: bluestone UPORABA, LASTNOSTI, ODMERKI

Ampak to ni vredno toliko, da uživajo. Morda madeži ne pojavijo, ker je bilo vreme suho ali jesenske temperature pa ni bilo po volji. 

bela rose po škropljenju in dodajanjem pepela v tla

Video: Rose. Mini rose obrezovanje spomladi

Pa poglejmo, kaj se bo zgodilo v prihajajoči sezoni. Nameravam kupiti še 7 novih grmovje. Vesel bom sorte priporočila, nasveti in razlik, ki jih ni mogoče upoštevati, ne takrat, ko se soočajo z njimi.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný
© 2022 ProSadGuru.com