ProSadGuru.com

Bonsai lastne roke

Ko sem prvič videl v knjigi o vrtnarjenje te male ukrivljene drevesa, je bil občutek, kot da sem bil v državi Liliputa iz pravljice "Gulliver je Travels." Bonsai sem bil tako navdušen, da sem vsekakor želel, da rastejo Bonsaj svoje roke.

Bonsai - običajne rastline, vendar zrasla s pomočjo posebnih tehnik, da se jim take zapletene oblike, kot so: nagnjeni, jok, kaskadno, Rock in mnogi drugi.

Rastejo Bonsaj z rokami, je potreben čas in znanje, zato v cvetličarne, so dragi. In sem se odločil, da bi poskušali to storiti sama, vendar pa bo, ali ne, ne bodo opazni takoj, imajo potrpljenje.

Za gojenje teh sobne rastline so primerne te japonske umetnosti - Ficus benjamina, Bougainvillea, Carmona, Citrus, Jade, hibiskus, Gardenia, in drugi.

Najcenejši vas in agrumov bo stalo kava drevesa, ki se lahko goji iz semena. Amazing bonsaj so pridobljeni iz azalea (Foto spodaj).

Za naj bi notranji bonsaji uporabljati posebne plitve posode na nogah. Vsebniki so lahko gline ali keramike in notranja površina mora biti neglazirane. Izberite kapacitivnost v velikosti lukenj za odvodnjavanje 2-krat večje od običajnih rastlinskih lončkih.

Kot kapaciteto vlažnosti tal tal morate 50% sestavljeno iz organskih snovi (šoto, zdrobljenim borovega lubja, listov plesni) in 50% grobega peska. Najlažji način je, da kupite poseben pripravljen-mix, ki sem ga storil.

Bonsai lastne roke. začenja

Za začetek bo pristalo korenino v normalno pot in skrb zanj, v skladu z zahtevami iz izbranih rastlinskih vrst. Kdaj bo glavno deblo rastline dosežejo želeno višino, mora Prischepa top in odstranite nekaj manjših vej. Za izboljšanje razvejanosti krone, je treba odrezati konce zgornjih stranskih vej. Po dveh letih, boste morali presaditi rastlino na pladnju primeren za bonsaj, tako odrezali korenine do 1/3 dolžine. V prihodnosti, vsaki 2 leti saksiju rastlin in slivov korenine, in ne pozabite, če je to primerno, ščepec nazaj konice vej, odstranjevanje odvečne poganjke in nahraniti vsakih 4-6 tednov.

Video: Bonsai Ficus od Kinki. 1. del

nastanek

Zdaj je čas, da najbolj zanimiva fazi nastajanja krona z uporabo aluminija žice. Vzemi kos žice je 1,5-krat dolžina niti, mora biti premer približno četrtino premera niti. Gibanje, v nasprotni smeri urinega kazalca, tesno zaviti nit, vendar ne tesni. Nato počasi in nežno upogniti v želeno smer. Po 3 mesecih bo mogoče odstraniti žico, odrezali ji striženje v delih.

Video: Kako narediti umetno Bonsai

nega

v zaprtih prostorih bonsai zahteva visoko vlažnost, jih je treba zaščititi pred prepihom in obdržati čim dlje od ogrevalni kanal. Še posebej bodite pozorni na zalivanje. Morda boste morali vsak dan, da jih potopite v posodo z vodo, da se zemlja dobro vpijejo.

Če imate na voljo čas in potrpljenje, rastejo Bonsaj z lastnimi rokami od tal boste uspeli. Ta dejavnost ni enostavno, vendar je strašno zanimivo in prinaša veliko moralno zadoščenje.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný
© 2022 ProSadGuru.com