ProSadGuru.com

Gardens of England: Bourton Manor House

Vhod območje, je angleški vrtBourton Manor House je morda ena od najbolj nenavadno v Gloucestershire. Strike in mladinske te na videz starega vrta, in številčnost lepo pokrajino s formalno obliko, in pastelno gredice, ki spreminjajo barvo v meglico megle.

Video: Film osnove krajinske zasnove 3 - elite Britanski vrtovi

To nas in pozornost vrtnarja Paul Nicholls, ki nam je pokazala na vrt zadovoljen. In po naši mali izlet se je pridružila očarljivo hostesa Lady Bourton Hiša Monique Pace, ki je bil prijetno presenečenje. Konec koncev, vedoč, da je vrt zaprt za medije, je v pogovoru nismo pričakovali.

- Gospod Nicholls, kako dolgo ste delali kot vrtnar?
- Vrtnarstvo - za zavlačevanje postopka, ni polaganje ploščic. Jaz vrtnarjenje za približno štirideset let, je tukaj - devet. Vsi štirje smo, in delamo zelo intenzivno. Po vsem, razen za en hektar vrtu okoli hiše imamo tri hektarjev področju čez cesto. Mi smo tiho sajenje svoja drevesa in, upam, sčasoma pa bo majhna arboretum.

- Na glavni vrtnar so priljubljeno mesto v vrtu?
- Nisem vezan na določenem področju, temveč na celotnem vrtu. In če sem danes delal v vodnjak vrt - je ljubil, jutri - rastlinjak, nato na vrt. Ljubim in vzhodne mixborders v toplo paleto barv, in dolgo Zahodni mehkejši in teksture kombinacije. In senca house, v katerem raste senca, ljubeč in razpisne rastline, in redno vrt in kriket travnik in stojnice pred hišo. Morda ste opazili, da imamo veliko pušpana, veliko pričeske. Da bi ohranili dobro obliko, ga morate kosite dvakrat na leto, vendar smo na žalost imeli časa le enkrat.

Video: Gardens. 1 serije. vrt Volchin

- Imate veliko zimzelene, okrasni vrt skozi vse leto. Kaj sezona misliš, da je najbolj impresivno?
- Opozoriti je treba, da mnogi ljudje ne verjamejo v to zeleno barvo, saj meni, da ne sme biti solist na vrtu. Seveda, svetlo cvet koli obvestila. Vendar imamo veliko odtenki zelene barve, od rumene, svetlo zelene do temno obarvani steklenici. Hedgis tudi zelena in vsi različni. In kolikor je prijeten za oko, kajne? V tej luči, kot je danes, ko je naša običajna megla in rosenje, fine, svetle barve so zglajene. V tem vremenu, res radi hodijo skozi vrt. Pridite k nam od konca julija do konca septembra - ne more iti narobe. Bourton Hiša - očitno ni pomlad vrt. Zdi se, da je precej stara in zaraščena, vendar šele potem, ko smo posadili v zemljo in iz vsebniku vse nezimostoykie rastline. Pred nekaj leti smo naredili mejo ene samo sissies. Zdaj je videti pustovato, ker smo jih odstranili za zimo v rastlinjaku. V bistvu je velika, tropskih rastlin videz, precej težka, težka v velikih posodah. Jeseni smo izvleči iz zemeljskih zabojnikov in prepeljan v rastlinjaku, in pomlad-Ground nazaj.

Video: TV kanal "Sestavljajo" - vrt Velike Britanije. Preporod

- Gospa Pace, sumim, da ste zasnovali ta meja posodo, je ne samo iz ljubezni do nenavadnih rastlin. To vam pomaga, malo vsako leto spremeniti podobo vrta z otrdelim dovolj redno postavitev.
- Pravzaprav je vrt spreminja, čeprav osnovne oblike ostane nespremenljiva. Tropski meja - najbolj očiten primer. Moram priznati, da ne vem ničesar o rastlinah. Vem, kaj moram vizualni učinek. Nisem vrtnar in krajinski arhitekt. Po izobrazbi sem modna oblikovalka. Toda oblikovanje - globalna umetnost in načela ozkem obsegu se uporabljajo v drugo. V zadnjih petintrideset let sem se ukvarjajo z obnovo hiš. To je naša strast z možem. In je hiša vedno povezana vrt. Ko smo kupili Bourton Hiša za Pred petindvajsetimi leti je bil vrt v šokantno stanju. Lahko rečemo,
smo začeli iz nič. Imamo odlično ekipo. I - generator idej in vrtnarji jih razlagati. Sem se močno zanašajo na svoje znanje in seveda okus.

- Vidimo lahko, da je Paul - izkušenega vrtnarja. Le izkušen človek celoten spekter barv vrtu bo dala prednost zeleno.

- Za mene, zelena - najboljše iz celotne palete. Ko se barva ne igra v načelo, da ima vsaka oseba svojo percepcijo lestvice. Jaz bi stavil na teksturo, obliko in majhno arhitekture. V mojem vrtu, glavni obliki - tako imenovani obrnjen čoln. To je povsod: v silhuete ograje in žive meje. Ponovitev ideje - ključ do dobrega oblikovanja. Prvič, združuje različna področja na vrtu in določa poseben ritem. Drugič, bo vsak gost počutili udobno tukaj, ker je ponavljanje oblik in silhuet na vrtu vam omogoča, da se udobno hitro.

- Zakaj ste začeli, ko se gibljejo tu?
- Da bi odgovorili na to vprašanje, se moramo obrniti na zgodovino. Prvi Bourton Hiša je bila zgrajena okrog leta 1550. Nato je bila hiša obnovljena večkrat, zadnjič v začetku XVIII stoletja. In v zadnjih tridesetih letih se je spremenilo šest gostitelji. Ko sem se preselil sem, povsod je bil kaos. Prinesla sva vse v redu, je zelo počasen. Da bi ohranili to gospodarstvo, zahteva velike naložbe. Moj mož ima za delo v Londonu, tako da sem lahko privoščijo narediti vrt. Seveda, je prepričan, da je bolj sem od trgovin v Londonu, bolje je. To je varnejše za naš proračun. Resno, vrt - ni donosen poklic. Bil sem zelo srečen, da je moj mož zaljubljen v to hišo in vrt. Le šestnajst let po poti, sem bil sposoben reči, da zdaj vidim, kaj je želel.

- V številnih formalnih vrtov je ponos kraja namenjena zbiranju vrtnic, a ne.
- Iz mi prejšnji lastniki dobili rožni venec, ki je utrpela hudo zaradi te bolezni. Ne morem reči, da mi ni všeč vrtnice, ampak definitivno mi ni všeč, ko so služili kot zbirko. Vrtnice so primerne v mixborders, so bolj koristno, da si skupaj z drugimi rastlinami. Monoposadki in poglej dolgčas, in vsako leto zahtevajo več nege. Zato sem se odločil, da se poslovite z vrtnic. V tistem času v modi malo rednih vrtov. Nisem hotel, da to storite v angleškem slogu. Če pogledaš na vzorec bolj natančno, boste videli, da je kljukasti križ, budistični simbol, ki je za več tisoč let. Bilo je samo zaradi dejstva, da je zdaj, povezane s fašizmom, nisem odneham. Za mene, je starodavni simbol življenja. posadili smo vrtnice namesto pet tisoč sadik pušpana. Trajalo je sedem let, preden smo začeli, da jih reši. Bilo je leta 1990, tako da bodo stojnice kmalu star 19 let. Videti je star, ampak v resnici je še vedno zelo mlad.

Video: Borgli hiša - grand prebivališče v Angliji

- Starost Sadiku daje ta bazen z vodo - to je nekaj, kar je zagotovo starodavna.
- z njo -, je druga zgodba. Pred šolo moje hčerke je bil majhen ribnik iz terakote. Videti je bil natanko tak, pa je bil pol manjši. Tam so bile izvedene ribe. Mislil sem, da je lepa. In velik bazen je stal tukaj pred hišo, je zrasel miniaturne iglavcev. Si lahko predstavljate, kako je bilo grozno pogled ... se je izkazalo, da je za veliko lokalnih sejmih leta 1851. In spomnimo elegantno rešitev za šole, sem se odločil, da jo spremeni v ribnik z rastlinami in ribami.

Gospa Pace so nas povabili v prijetno kavarno v Bourton House popijte skodelico pravega angleškega čaja in poskusite Pečan pito, lokalne recepti. Zelo okusna. Mogoče bo lahko okus v prihodnjem letu, in vi? Pojdi na Bourton House! To je odprta od konca maja do septembra.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný
© 2022 ProSadGuru.com