Vrtovi na Češkem: Zdenek vrt rzhegacheka
Če greš iz Prage na vzhodu najprej po cesti, nato pa na tlakovana tlakovanje kamniti cesti in nato o državi, kot je rezultat, ki ga bo dobil ... no, ne na robu zemlje, in v majhni vasi, nekateri od kje skrit vrt z razkošno skalnjak v najvišjem delu , površina gozdov v nadaljevanju in lep ribnik.Starost je ta čudovit vrt. Odrasli iglavcev in listavcev krasen in naravni, in redkih trajnic tvorijo neprekinjeno poraščene mest.
Video: čebele (novice), so vzrejene na strehi mestne hiše v Pragi
- Ta vrt - daje - Said Pan Rzhegachek, lastnik, Češka upokojenec - živimo tukaj, samo takrat, ko ni snega (Na Češkem je med marcem in novembrom in decembrom). Vrt je takoj nastala kot kamnita. Tu je naravni naklon je precej močna. To je zelo priročno storiti skalnjake. Izgledajo naravno, kot da bi iz skale.
- Na pobočju se lahko izvede ne le rock vrt?
- Seveda. Ampak sem vedno ljubil alpske rastline. Že več kot dvajset let sem bil, ki potujejo v gorah po vsem svetu, fotografiranje rastlin, zbirajo semena. Del najdb so zdaj raste v mojem vrtu.
- diapozitivi ne izgledajo strmih gorskih vrhov.
- Moje drsi - za rastline. Jaz sem ustvaril optimalne pogoje za barve. Takšna nežna, gladka jih opisuje dovolj. Glavna stvar je, da je kanalizacija, svetle kamni, ki se ne segreje na soncu. Lahko dajo več kamnov ali bo najvišja stavba - je impresivna, vendar rastline rastejo, kot tudi, in morda še slabše.
- Zakaj?
- je treba več pozornosti nameniti zalivanje. Če pozimi je hladno, rastline zamrzne.
- Kaj kamen uporabljate za skalnjake?
- Smo na Češkem uporabljajo različne vrste kamna. To je v modi, da to vertikalno polaganje koli pasme z ravnimi plasti. To je lepo, impresivno, je verjel, da so rastline v taki valjarjem bolje. Moje tobogani za več let, in so izdelane po starih načelih. Sem se odločil, da apnenec, iz katerega zložene na Dolomite - gore, kjer sem večkrat prišel in kam sem prišel z veliko mojih barvah. Z apnenca užitek delati s časom se stemni, in mnoge rastline potrebujejo apna v tleh.
- Ampak to je, če vidim nekaj drugega kamna, porozna, kot zamrznjene pene.
- Vi ste popolnoma prav. Toda kamen tudi sestavljena iz apna, le posebej. Poklical je travertin, je lehnjak, odloženi mineralnih vrelcev. Globina tal voda raztaplja apnenec, in ko doseže površino, v njej porozno kamen. Sčasoma postane težje, ampak še vedno enostaven za obdelavo.
- Ja, to je lepo. Vendar je lepota za vas, da ga uporabljate?
- Ta del skalnjak je posebej narejena za kamnokreč in zelo občutljive rastline. Ko je travertin porozna in higroskopičen, da absorbira vodo kot goba, vendar odvečno vlago ni imela. Idealno za občutljive rastline postajajo namoči.
Kamnokreč, žal, že zbledele, ampak tudi na popolnega, zelene in modre, sive, poenostavljenimi blazine kamni kaže, da so rastline v optimalnih pogojih.
- Kako dolgo bo živel Alpines, ko se počutite dobro?
- To je odvisno od vrste. Obstajajo dolgo življenjsko dobo rastline, tam maloletniki. Drugi je tudi mesto v vrtu, ko so igrali, so posejane. Samos na splošno dober pokazatelj pravih pogojev. Imam svoj ponos - hibrid Daphne, ki je sam odraščal v mojem vrtu. To je zelo močna, vzdržljiva in lepo cvetoče rastline. Poklical sem ga po imenu naše vasi (Daphne x susannae Ceska Rybna). Ta hibrid več let, zdaj je že v mnogih vrtovih.
Smo začeli iti navzdol ob ograji. Vse ograje na vrtu le za označitev meje. Neznanci v vasi ni treba bati nikogar, in vrt je zelo koristi od okoliških gozdovih in vrste polj. Prehod z vrta v naravi je skoraj neopazno. Pa še nazaj do ograje.
- Vidim, da tukaj niste omejeni na ograjo, in celo posadili mlado arborvitae?
- Na vseh straneh je vrt zaprt pred vetrom, ampak tukaj hladen zrak nas prodre in odpihne sneg iz hribov. Thuy ga zadrži tudi sedaj, ko so majhni. Potem bo še bolj udobno.
- In tu je še en hrib! In spet nov kamen.
- Včasih je granit. To se naredi po nepotrebnem: nobenih nenavadnih rastlin tukaj, sem želel, da bi drug kos granita in je v tem trenutku na voljo. To je tudi dober kamen, če to ni okrogla. In lahko, če rastline potrebujejo apna, mešati v drobtin tal.
Behind granita hrib utrl rododendron. Nisem niti vprašal ime: to je tisto, kar smo ne prezimovanje. Alpski del vrta tiho konča in se začne rob. Obstajajo tudi drugi rododendronov, zimzeleni in listavci, pritlikavi iglavci. Predstavijo svoje krone čudežno odmeva obliko ogromne jelke, macesna in breze za ograjo. Garden če raztopi v gozdu.
- Ko si dal vse te rastline, ali imate idejo za ustvarjanje učinka združitev z naravo?
Video: Mali zvezde
- Odkrito povedano, ne. To ali pa da mi je bilo všeč, kar je prijatelje in sem posadili. Mislim, da je tisto, kar večina vrtnarji: prinašajo na vrt, ki je prijetno. Čas je naredil svoje delo: vse je zrasel, da je postal odrasel in lepa. Nisem tako zelo težaven. Na koncu, iglavcev in azaleje nisem všeč, da je samo lepa področje, ne več kot to. Največji mojega nakita v rastlinjaku, pod jablano.
- Zakaj v rastlinjaku?
- To alpenhaus Galicijo za alpske rastline. Konec koncev, vsi ne morejo raste z nami na prostem.
- zamrzne?
- Ne, najbolj boji dežja. To je potrebno, da bi to streho, in zaliti od spodaj. Glej, lonce zakopane v pesku? Tukaj peska in vode. Toplogrednih posebej narejena izdolbena za manj pozimi zamrznila. Tukaj je primer jeglič allioniČe so zemljišča, na hribu, celo lehnjaka, ne preživi. In tu razcvetela lepo.
Od rastlinjaku pod jablano hodimo na območju senci. Tukaj je ribnik, samo model: zelo vidni robovi filma, na bregovih bujna vegetacija vlago ljubeč. Barvna shema je popolna: vijolični listi vodne lilije v skupni s škrlatnimi cvetovi in trobentice kandelyabrovyh dotsvetayuschim roza Rhododendron žogo. Zaobljen ribnik, okrogle rododendron, zaokrožena grmovje v bližini. Samo klop ni dovolj!
- Kako ste se tako okrasite rob filma v ribniku?
- Ni filma. To je naravni ribnik (Zdaj je jasno, zakaj je plaža izgleda tako naravno in je po okusu in Primrose onoklee). Tu je bila najnižja mesto v območju mokra nizinka, smo se poglobili in je ribnik. Poletje dolili vodo.
- Shadow rastline - tudi vaša ljubezen?
- Neka. Zbiram Trillium, Tukaj se obnašajo doma, samoseyutsya in hibridizirali. obstajajo zanimive Cyclamen, čevlji (Divje orhideje). Veliko žarnice. Shady vrt posadili za dolgo časa, mnogi so postali naturalizirani tukaj, včasih ne veste, kje boste našli samo-sejanje. To, seveda, kazalnik zdravja in optimalne pogoje, ampak želim, da bi v nasadih in velike homogene skupine dreves, in kako to doseči, če oddelkih pobegniti?
- O naturalizacije redkosti, kot si, kot naravna, če se goji na svojem vrtu, večina naših vrtnarji lahko samo sanja. Lahko svetuje, kako to doseči hitrejši?
- ne more biti hiter. Moramo imeti potrpljenje. Ni dovolj, da posadimo rastlino. Ko jih potuje v različnih krajih, sejati, rast, razmnoževanje, sledijo njihov razvoj na vrtu - boste izvedeli. Kaj se lahko naučimo, ki jih že pripravljen vrt? Jaz lahko svetujem le, da sledijo svoje želje in sanje. Ali je čas za počitek.
- Prezimovanje ribnik na vrtu
- Monolog vrt čarovnica
- Alpine slide njegove roke še posebej skrbi
- Kako ustvariti rock vrt
- Rastline za skalnjak
- Daisy (Aster v skalnjake
- Rocky vrt na okensko polico
- Razstava alpskih rastlin
- Gostovanja Pragi z botaničnega pristranskosti
- Izlet v zasebnih vrtovih na Češkem
- Zasebni vrtovi Češka vrt rehacheka
- Gardens Belgija: umetnost Sposobnosti ugasne rastlin