ProSadGuru.com

Rusija vrt: vrt Ludmila belci v predmestju

Garden Ljudmila Bela

Ludmila Bela - umetnik, pokrajina oblikovalec in lastnik vrta na severozahodu Moskve regiji. Zgodba 18 hektarjev, ki se nahajajo v bližini Moskve obvoznice, obdan z koči naselij. Garden starost - 18 let. Delo se je začela pred 13 leti. Značaj vrtu - skromen vrt, kjer je pokrajina oblikovalec naslanja z dela.

- Moji starši so prejeli zemljišča v letu 1991 - pravi Lyudmila. - In jaz privlači njega veliko kasneje. V tistem času sem bil, ki se ukvarjajo s tekstilom avtorskih pravic in slikanje na tkanine. Pomagal sem moje umetniško izobraževanje - zakoni slikarstva, sem začel, da prenese na vrtu. To je bila dobra osnova za krajinske zasnove šole. To je vrt dolgujem moj trenutni poklic. Moj vrt se spreminja skupaj z mano. Ta ustvarjalni proces ne bo nikoli konec, in morda jutri nekateri območje bo videti zelo različni.

Majhen košček zemlje šla naša družina je skoraj prazno platno. Do takrat, ko sem postal zainteresirani za njih, pa so že zgrajena, je bilo drevje in jagodičevje. V središču vsake vrt design je odločitev design. Naš vrt nihče ni zasnovan in bistveno spremeni svojo obliko, nisem mogel. Toda preprostost linij pušča več prostora za ustvarjalnost. Tudi doma sem bi raje vrtnar, ni oblikovalec. Tukaj lahko enostavno eksperimentiranje z novimi sortami, samo da bi videli, kaj je cvet.

To je zelo pomembno, da najdejo ravnotežje med ljubeznijo za rastline in sposobnost, da zavrne naslednjo nepotrebno nakup. Sčasoma sem se ustavil, da zbere vse všeč, zdaj pa menijo, vsaka rastlina ne samo po sebi, ampak kot del sestave. Zato veliko najljubše cvetje v mojem vrtu ni prostora.

Vedno sem želel delati z barvo. Vrt je bil zame delavnica je bila priložnost opazovati, iskati uspešne kombinacije. Sčasoma sem razvil lasten pristop do barve pokrajine. Moja prva strast - purpurnolistnye rastline. Tako se je grm meja po hiši, zgrajeni na igro barv in tekstur listje. Purple Berberis thunbergii in Ottawa, physocarpus kalinolistny 'Diabolo`, Heuchera in stonecrops ga vprašal ritem. Barvni odtenek pomladi ustvarjajo cvetenja roza Prunus triloba, tulipani in blazine Phlox styloid. Poleti ga podpira floribunda cveti Japonski Spiraea `Crispa` in Bumalda` Anthony Waterer`, svetlo listje Žutikovina 'Rose Glow`. Poudarja magenta tone sizaya listje Elaeagnus srebro, vrbe in švicarske integrifolia, mericariae, Spiraea žvepla Lyme trave in peska. Zelena iglavcev in listavcev pomirja sestava.

Všeč mi je kombinacija hladno zelene in srebrne in roza in vijolični odtenki. So postali osnova za vrt v senci s pritlikavih iglavcev. Skladbe v tem razponu dobro kombinirati z dekoracijo doma in vrta prostor vizualno združiti.

Moja fascinacija z barvo in pooseblja dvadtsatipyatimetrovom mixborders. Flower Garden - neke vrste vrtne umetnosti, sposobnost za pisanje cvetlični kapi. sprva sem ga zasnoval kot primer harmonične kompozicije, ne zbirke rastlin. Kasneje je vključena analogijo s angleških meja, in sodobne žit gredicami. Vsaka sezona je spreminjanje poudarki in barvne kombinacije. Za to sem sestaviti trajnice za barvi, obliki in času cvetenja v blokih sezonskih pesmi. dekorativni vrhovi v drugi polovici poletja.

Struktura - glavni pogoj za podaljšano mixborders. V moji cvetlični vrt je ustvariti zanesljive in učinkovite trajnic. Živi ritem nastavite ponavljanje oblik, tekstur in barvnih lis. Vertikalni žita, Stevia, Monarda, nebine, zavese pion stonecrops in daylily, depoziti in Echinacea astrantia krogle loki Badanov blazine izmenično ločena sestavka združeni v eno enoto. Mixborders utrpela v mojih najljubših hladnih tonov. Združujejo dobro drug z drugim in c spektakularni nasprotju s toplimi odtenki.

Moj cvet - najbolj nepredvidljiv element vrta, ne morem ga enkrat za vselej konča. Pred kratkim sem popolnoma spremenila sestavo bok. In ko je odločilo, da je končna različica, sem veseli, da pričakovani učinek. Toda stoji pred posodobljenega mixborders, nenadoma spoznal, da je prišel čas za odločilni obnovo, se obseg nadomesti z bolj sodobno. In fotografije naslednjem letu bo že drugače.

Ker je površina vrta majhna, je treba skrbno pretehtati glede na pristanek in odprtih prostorov. Konec koncev, brez premora, ne bi dobili dober pogovor. Travnik na naši spletni strani pojavil eden prvih. Sedaj združuje vrt skupaj in ravnovesje vseh sestave. Lawn imajo ekološki (kar je najpomembneje, da se ime pravilno!), To je plevel na njej čez.
Mi ga redno košnjo in se hranijo. In služi kot odlično ozadje za rastline in platforma za otroško igro.

Dekorativni ribnik z kaskado majhen polimera borovem vrtom v bližini njenih obal. Ritem glasnost nastavljena njem razred gorskega bora. Drevo v bližini vode - jok macesen, sem ga izbral zaradi ozkega krono. Zheltokonchikovy različne ruševjem in geranije `Ophir`` Rozanna` z vijoličnimi cvetovi vse poletje ohrani barvo kontrast sestavo.

Življenje v ribniku zlate ribice - vir družinskih skrbi in radosti. Redno potomce in volumen akvarija za zimo, je omejena. Moramo vreči ven vsako jesen naše otroke v dobrih rokah. Toda hranjenje jate rib, izmenično odpira usta - dnevno brezplačno vožnjo.

Skoraj vsa drevesa v vrtu - sadje. Slive, jabolka in češnje velikodušno upoštevajte zaporedje freak pridelka. Jagodičja grmovje sem postopoma uspelo zmanjšati raven realnih potreb, in jagode, ki ostanejo na vejah, gledam filozofsko.

Ker je starejša generacija ne more odreči vrt, in vse nas - svežega zelenja, ima impresiven del mesta. Modre barve obrob postelje v rumenkasto ploščico med njimi kasneje dopolnili modro klop. Barvna shema zagotavlja podporo majhnim začinjene vrt v modro-vijolično in rumeno-srebrnimi odtenki. Obstajajo raste Salvia nemorosa, ožepek, Maja trava, rue, pester meta, zlati majaron, eriofillum volnata, pelin Schmidt in sort timijana. Strižena pelin - Božja drevo in kompaktne kroglice Berberis thunbergii `Kobold` fiksno centra in kotih začinjene ležišč.

Načrtovanje vrtov vedno nagiba k pravilnosti. In bomo predstavili nekaj pristrižene žive meje Cotoneaster briljantno, alpski ribez in sferično oblikovanih užitnih kovačnika grmovje.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný
© 2022 ProSadGuru.com