Prezimovanje gladiole

Že četrto leto moje gladiole varno preživijo zimo na prostem. Vse se je začelo s tem, da ko bo pomlad našel v flowerbed gladiole kalijo-otroke, ki so izgubili med ribolovom v jeseni. Potem sem se odločil, da bo izvedel eksperiment - zapustil pred zimo več odraslih žarnice.
Ob prvem svitu zmrzali zmanjšati liste rastlin in gomoljev, zajetih s kompostom in suho listje. Spomladi, takoj, ko je zemlja segrela, se je zdelo, da vzklijejo in gladiole. Ampak to je slabo, da skupaj z velikimi žarnice kalijo in otroci, ki so nastale lani poleti. Seveda so, da je v taki bližini, odcedimo žarnico.
Prva palačinka izkazalo grudaste. Potem sem se odločil narediti drugače. V jeseni je izkopal vse gladiole, osušimo in ločene otroke. Ona obravnavajo kot ponavadi v temno rešitev češnja kalijevega permanganata. Sredi oktobra, pred sajenjem gladiole korenike ponovno obravnavati z enako rešitev, zdaj pa samo posipanje.
pristanek del vnaprej pripravi dajanje na kopanje kompost. Čebulice posajene na globini 18-20 cm. Pred zmrzal zajela pristanek suhim listjem in slamo. Nato dodatno posuta sneg.
Video: Rastemo gladiole z otroci Vrtnarjenje Issue 073
Od prezimovanje rastlin iz močne in zdrave. Waking prednost - cvet puščice overwintered rastline rastejo močnejši. Konec koncev je šibka točka puščice na dnu same žarnice. Rastline, ki so prezimila, ne more biti vezana na deleže in zasajene v spomladi je vezana zagotovo, sicer bodo hitro prelomijo v vetru. In kar je najpomembnejše - sem se rešil problemov ohranjanja korenike pozimi v stanovanju.
Obstaja, seveda, in izgube, vendar pa v spomladanskem sajenju ne presega odstotek izgube. Od 320 korenike zasajene umrl samo 8 kosov, in včasih hladno in dosegel -30 stopinj.
Čas je, da cvetenja gladiole
Meček v državi
Kako posadimo gladiole na vrtu
Pridelovanje gladiole
Gladiole Winter shranjevanje
Gladiolus, skrbi za njih
Gladiolus sajenje, oskrba
Kuhanje gladiole žarnice za spomladansko sajenje
Kako rastejo gladiole
Kako rastejo gladiole?
Shranjevanje v kleti gladiole
Shranjevanje gladiole žarnice