Vrtnice od semena
Miniaturni soba rozeta - moj stari sanje, ampak ... Leta so minevala in kupili Kitajci rose ni želel dolgo ostajal v moji hiši. Mnogi so umrli takoj po nakupu, nekateri hranijo eno leto in pol ...
Soba je povečal iz semena? Zakaj pa ne?! - sem si rekel, metanje še mrtve rose bush - če ponudniki lončnice vrtnice ne more ponuditi mi rastlina, primerna za problem brez stanovanja v Moskvi stanovanju, zakaj ne rastejo rose sami?
In, ne odložila za nedoločen čas, sem šel na cvetličarne. Edini semena vrtnic, ki so na dan mi je uspelo najti - Angel Wings Iskanje podjetje.
Predložitev v silosu, sem začel, da pregleda priporočila za sajenje. Kot se je izkazalo, naj bi bilo seme zasajene v decembru, sem zamudil za cel mesec! Počakajte celo leto nisem imel niti najmanjše želje, in sem se odločil, da bo priložnost. Mešanje univerzalno zemljo za sobne rastline s peskom (3: 1), da se navlaži in zasajeno pet semena do globine 1 cm vrhu lonca pokrito s folijo za ohranjanje vlažnosti tal (ti bom povedal, da je namakanje pridelkov pred prvo mi ni več zadel. sem imel).
Več težke stvari, ki so bile s temperaturo, ki je potrebna za kalitev. Na vrečki je priporočljivo, da temperatura vznikom se ohranja pri + 5 ° C, potem ko kalivost povečala na deset ... Kje v Moskvi večstanovanjskih Fiberglass našli temperatura pet stopinj? Tudi v ledenomrzel noči na okensko polico v samem okvirju ni nikoli manj kot 13 ... dal lonec s semeni v hladilniku - ni bilo druge izbire. Približno pet tednov kasneje je prišel prvi kalčki. Kaj storiti: vzeti svetlobo ali čakati na druge zadel? Sem izbral drugo možnost. Za 10 dni je bilo tri kalčkov. Po tem potu sadik je bilo dano na severnem oknu. Vrtnice niso muhasto, hitro rasla in spray ni vprašal.
Ob koncu pomladi, ko se nočne temperature prenehal pade pod + 5 ° C, so bili predloženi mlada vrtnica za južno zastekljeni balkon. Konec maja so cveti! Roko na srce, ne morem reči, da sem zadovoljna z rezultati, pridobljenimi ... samo ena od štirih Rose ima stabilno barvo in cvetov doubleness. Preostali trije grm obnašajo zelo čudno: ena krtača cveti hkrati do 10 brstov, njihova barva od čisto bele do svetlo rdeče. Ponoči, poskusite zapreti svoje cvetove ...
Cvetoče vrtnice trajal do sredine oktobra. Z nastopom prve zmrzali, obrat preselil v stanovanje. Dolgo časa nisem mogel odločiti, kakšno zimo zagotavljajo: hladno okensko polico z minimalno zimsko severno okno svetlobi ali pri sobni temperaturi pod fluorescentno svetlobo? To ustavil na prvem izvedbenem primeru.
Rosa je dobro prenaša zimo, težave so nastale samo dvakrat. Oba imata enake simptome, vendar pa so vzroki so bili povsem drugačni:
- Po nekaj tednov zatem, ko je centralno ogrevanje stanovanja, vrtnice začele dramatično porumenijo in odpadejo spodnje liste. Razlog, da si že dolgo časa ni imela - pršice frolicked v celoti (in to kljub trikrat na dan škropljenja za preprečevanje!). Ob reševanju škodljivca uporabo phytoverm, veseljem ustavil popolnoma neuporabna letal.
Rosa je nadaljeval zelo počasno rast v zimskem ... - V začetku marca, rumenenje spodnjih listov nadaljevala ... pršice ni bilo. Kaj je razlog ta čas? Sum koren gnilobe od podtalnico, potegnil ven iz lončnic. Vse korenine so nepoškodovani in zdravi, ker je enostavno ni več dovolj prostora in hranilnih snovi v majhnem loncu. Presaditev v večje in globokem loncu je rešiti ta problem. Porumenelost ustavil in vrtnice po aktivno obrezovanja začela rasti, in v treh tednih vezani prvi popki.
...Sem že večkrat prebral izjavo, da vrtnice ne more živeti in cvet na severno okno ... No, še en mit razblinil!
Priporočila za nego:
Zalivanje. Vrtnice radi dobro navlaženo-zemljo. Poletje zahteva pogoste in obilno namakanje z vodo pri sobni temperaturi, kot zgornji plasti sušenja tal. V zimskem času, pogostost in obilne namakanje je močno odvisna od temperature okolice.
Če zime povečalo pri nizki temperaturi (npr, med okenskimi okvirji), voda mora biti zelo redki (zemlja le rahlo vlaži), vendar pa ne omogočajo popolno sušenje glineni komo. Glavna naloga v času zimskega mirovanja - da bi vrtnice, da se sprostite in preprečevanje neželenega, odvajanje elektrarn, rasti šibke zimske poganjke. Zato je treba zalivanje rož v tem času se z mrzlo vodo. V vsakem letnem času se voda uporablja za namakanje samo dobro poravnane.
Temperatura. Po zadnjih spomladanskih zmrzali (ko je nočna temperatura ni nižja od + 5 ° C), je zaželeno, da se je povečal na svež zrak in jo tam pusti do zgodnjih zmrzali jeseni.
V poletnih vrtnice so dobro prenašajo vročino, vendar če se ugotovi, da je rastlina na južni okno / balkon zaželeno pritenyat pot proč od neposredne sončne svetlobe, da se prepreči pregrevanje korenin (kot opcija, lahko priporoči lonec sobo z vrtnicami v plastičnih lončkih bele barve).
Zimska soba vrtnice je treba hraniti na hladnem mestu, kolikor je to mogoče, in, seveda, to je zelo ne priporočamo, da jih v bližini ogrevalne sezone, centralno ogrevanje baterije.
Razsvetljavo. V vsakem trenutku, največja svetla lokacija. Vendar pod žgočim žarkom poletnih opoldansko sonce cvetje postanejo svetlejše barve, manj trajne in zbledi po nekaj dneh. Zato cvetoče vrtnice pritenenie zaželeno majhna.
Posoda. Na Rose je dobro razvit koreninski sistem, zato je treba zagotoviti dovolj globok lonec s premerom približno enaka globini. V obdobju aktivne rasti rastlin ravnajo prostornosti (2-3 cm) lonec lahko zahteva več kot enkrat.
Tal. Mešanica za vrtnice lahko nastane neodvisno ob običajni nevtralno podlago in dodajanjem malo peska (prednostno reke), majhne koščke oglja in finih opeke čipov.
Vlažnost. Kot sem napisal zgoraj, škropljenje ne shranjuje Rose od invazije na pršic, ter za rast in cvetenje vrtnic, to ni kritično. Konec koncev, ne pride nikomur v glavo suho in vroče poletje dvakrat na dan spray rose vrt?
Gnojenje. treba hraniti popolno mineralno gnojilo enkrat na dva tedna od začetka obdobja aktivne rasti (okoli konca marca) do konca cvetenja vrtnice. Če to naredite redno ali popolnoma pozabi jutranje - nič groznega se bo zgodilo: vaš rozeta na tak nepazljivosti reagirajo le manj obilno cvetenje.
Pomembno je, da:
- Nikakor ne more zalivanje izsušeno raztopino tal z mineralnimi ali organskimi gnojili. To lahko povzroči opekline in smrt za korenine rastlin. Na predvečer načrtovane hranjenja je treba zaliti rože in plavajočo vodo.
- Ne smete hraniti okužene rastline, kot tudi vrtnice, presajeno v svežo zemljo za dva meseca po presaditvi.
- Boljše nezadostna kot prenajedanje vrtnico! Če dvomite o pravilnosti deležev razredčene raztopine gnojila, raje šibkejše različice. Če je rastlina ne hranijo dalj časa, ne poskušajte ujeti naenkrat!
Cvetenja. Miniaturne vrtnice cvetijo običajno od sredine pomladi do pozne jeseni. Če jim zagotoviti dodatno razsvetljavo v zimskem času, vas bodo navdušili z barvami in novo leto. Uvela rose brsti, je treba takoj odstraniti skubljenje gladka ali Kritična do prvega lista ledvic, saj zorenja semen slabi rastlino.
Škodljivci. Vrtnice radi oklepajo v poletnih mesecih listne uši, in v vsakem letnem času je enostavno pridobiti prøice. Ne škropljenje se jih ne bo prihranilo od pojava tega škodljivca. Bodite previdni, vsaj enkrat na teden, preverite svoje vrtnice. Še posebej bi morali opozoriti, rumenenje in odpadanje spodnje liste. Ob odkritju škodljivcev, ukrepati takoj, obdelanih rastlin fitoverm ali neoron. Kako za zdravljenje prizadete rastline, se lahko naučite iz članka Kako se znebiti škodljivcev.
Obrezovanje. V začetku marca, cut stebla vrtnic, tako da tri ali štiri vozlišča na vsakem snemanju. Ta operacija je najbolje narediti v več fazah, odrezali del grma in čaka na njo, da se zbudiš spečih brstov. Po tem lahko varno zmanjšati preostale poganjke.
Reprodukcija. Obstaja veliko priporočil za ukoreninjenje potaknjencev vrtnic v teplichke s spodnjim gretjem. To je zelo težko. Moraš biti strokovno ali imeti več sreče. Na ta način, nisem mogel navijati potaknjenci vrtnic (kupili), nikoli! Potaknjenci ali hitro začnejo rasti in potem postane belo in puhasto (tj, plesen), ali blackened in umrl.
Zaradi številnih poskusov na koreninami vrtnice, sem sam razumel naslednje: ni tako pomembno, kaj kot cut potaknjenci, in koliko vozlišč. Veliko bolj pomembno je, kako so sveže rezano in na letni čas prikazuje koledar.
Vse moje vrtnice dal potaknjenci v zgodnjih korenine spomladanskih v majhni skodelici vode v samo enem tednu. Ti so bili dani na mlačno baterije, zastrte s kosom kartona za sušenje zraka ni suho razpisne liste. Potaknjenci so bili odrezani blizu mestu, ne da steblo gnilobe. V začetku poletja, sveže potaknjenci hitro dal korenine brez spodnjega ogrevanja. Da bi preprečili gnitje stebla v skodelico vode je bila vedno zgorela tekme ...
In še nekaj: če vaše vrtnice potaknjenci dal korenine v vodi, ne hitite, da posadimo mlade rastline v tleh. Počakajte vsaj mesec dni - pol tako dolgo, kot so dobili močnejši in pridobivanje moči.
Sanjate o rahlem dišečih grm vrtnic na okensko polico v vašem stanovanju? Vi ne preživi kupljenih vrtnic? Moj nasvet: kupi vrečo semen te čudovite rastline! Malo potrpljenja, skrb in pozornost - in kraljica cvetja bo za več let, da vas in vaše najdražje s svojimi edinstvenimi barvami prosim!
05.06.2003
© HomeFlowers.ru. Vse pravice pridržane. Ponatis in vsaka sprememba tega materiala brez predhodnega pisnega dovoljenja mestu prepovedano!
- Kako skrbeti za dom rose?
- Kako skrbeti za prostor povečal doma?
- Kako jemati soba nega rose
- Rose spalnica
- Prerojena vrtnica
- Rose, kraljica cvetja!
- Kako rastejo doma vrtnico?
- Razmnoževanje vrtnic grmovja
- Soba rose - lepa, ampak muhast
- Vrt Queen
- Rosa je pomembno, da redno pršite
- Gojenje soba vrtnice