Vrhovi in korenine topinamburja
V naši vasi, lahko topinambur mogoče najti v skoraj vseh področjih. Raste skoraj kot plevel - zahvaljujoč številnim glodalcev, ki so njeni gomolji zelo spoštovan in trenutno o zalogah vzeti :) Kaj ni jedel v zimskem času - spomladi prihodnje leto ohrovt v najbolj nepričakovanih mestih. Toda nihče ni videti, da bi dejanje: lepo po vsem!Vsebina
osvojil sem laške repe ne samo sončne, optimistični rumenimi cvetovi, temveč tudi za njegovo nepretenciozno, nezahtevna. Na poti, ki vodi v kopeli, sem nekajkrat uspelo pokositi preden lahko vidite trava zadel poznajo - tako je in to ni preprečilo: dohitel bratranci in vzcvetelo! No, morda malo kasneje kot drugi - ampak vzcvetelo isto!
In plevel iz svojega ozemlja, je meče ven neusmiljeno! Tudi povsod koprive preživi med močna stebla artičoke - umikov! In to je - eden izmed razlogov za moj okus z njim :) šest metrov žive meje, ki je od sredine avgusta je okrašena obilno razpršeni na vrhovih poganjkov socvetja vidna od daleč. Pogledu pravzaprav vznemirjenje))
In v Jeruzalemu so artičoke gomolji okusno. Oblikujejo se na korenine, in če je rastlina manjkalo lahko vlaga doseže precej dostojno velikosti. Rad jih surovo - samo olupimo in žvečiti ali naribamo, in da solato in dodal, jabolko ali korenje, ali oboje, plus kuhano jajce - veliko možnosti. Ampak na splošno so lahko in obara in zavrite.
Alenka je že dolgo me prsti: "No, ko ste kopanje artičoke" To je ona želela poskusiti okus :) včeraj, obračun območje okoli enega rdečega ribeza grmovje, sem izkopal malo gomoljev - navdušen otroka. To je največji in najlepši primerki:
Video: pravljice stroji - Topi in Roots (serija 7)
Čisto, jesti z užitkom)) To je škoda, da se hranijo tudi: hitro sušenje, postane zaspan, ohlapne. Na splošno sem izkopali - pojedla!
Video: Pokrovi in Roots (človek in medved). Risanke za otroke, ki temelji na ruskih pravljic. o medvedov
In rastlin topinamburja? In jo uporabite samo kot okras ali kot rastlinskega pridelka?
Topinambur ali repe
Topinambur lahko in mora rasti na svoje poletne koči
Artičoka ali repe
Kako rastejo topinamburja
Sorte topinamburja
Uporabne rastline v sončničnem gryadkemladshy brat - topinambur
Gojenje artičoke
Topinamburja laške repe - shramba ugodnosti
Topinamburja semena za pridelavo zelenjave v vrtovih doma
Prednosti topinabura zdravje
Gojenje artičoke: bogata letina brez stroškov
Laške repe na fotografiji - značilnosti in lastnosti